Hvad skal du være OBS på, når du vælger antivirusprogram?

Med et godt antivirusprogram er du sikker på at kunne surfe sikkert på nettet. Men hvad kan gode antivirusprogrammer ellers? Her har vi samlet de vigtigste pointer.

Antivirus

Internettet er fyldt med skadeligt software 

Uanset hvordan man bruger sin computer, er det svært ikke at blive eksponeret for skadeligt software.

Du kan fx risikere at støde ind i ondsindet software, som målretter sig efter at slette indhold på din computer eller som overtager kontrollen med henblik på kriminalitet. Andre gange drænes din computer for saft og kræft, så den til sidst er ude af stand til at fungere normalt.

Godt antivirus er som en god forsikring

Mens gratis antivirus software som regel kun giver et minimumsniveau af beskyttelse, byder de betalte versioner ind med en helhedsløsning af sikkerhedsfunktioner (i mange tilfælde fx forældrekontrol og beskyttelse mod identitetstyveri).

Dernæst holdes de betalte antivirusprogrammer altid opdateret, ligesom der også er mulighed for kompetent personlig support.

Fordele ved betalte antivirusprogrammer

 • Fuld sikkerhed på internettet
 • Beskytter mod virus/ondsindet software/malware
 • Altid opdateret
 • God mulighed for support
 • Mange kan yde fuld tryghed mod identitetstyveri
 • Mange kan blokere mod usikre sider 
 • Mange har mulighed for forældrestyring

Ulemper ved antivirusprogrammer

 • Priserne kan være høje, særligt hvis alle funktioner skal med i pakken


Når du vælger antivirusprogram  

Betalte antivirusprogrammer er ofte en pakke af fuld sikkerhed, effektivitet og beskyttelse. Men ikke alle pakker er ens. Derfor skal du sørge for, at dit antivirusprogram giver dig den mængde af beskyttelse, som du forventer.  Kig især efter:

 • Identitetsbeskyttelse
 • Anti-phishing (blokering af usikre sider)  
 • Forældrestyring

Identitetsbeskyttelse: Identitetsbeskyttelse sørger for, at ingen kan overtage din profil og brugen den med kriminalitet for øje. Hver gang du logger dig ind på fx netbanken eller Facebook, er du altså i fuld sikkerhed for tyveri af dine oplysninger.

Beskyttelse mod virus

Anti-phishing: Det kaldes anti-phishing, når antivirusprogrammet sørger for at blokere for falske og usikre sider. Funktionen analyserer sikkerhedsniveauet og vurderer blandt andet, om en pågældende hjemmeside er mistænkelig, bruges til bedrageri eller er kendt for at være til gene.

 Forældrestyring: Forældrestyring er en nyttig funktion, når børnene skal på internettet. Den tillader forældrene at følge med i børnenes færden, ligesom den beskytter mod upassende indhold og mistænkelige hjemmesider. Typisk giver forældrestyringen en beskyttelse på forskellige niveauer baseret på aldersgrupper som fx 3 - 7, 8 - 12 og 13 - 17.