Bosch SuperKøl og SuperFrys

Køb ind én gang om ugen, og spar både tid og penge


Alle ved, at det er mest omkostningseffektivt at købe stort ind én gang om ugen i stedet for at småhandle lidt hver dag. Men når du kommer hjem med varer fra butikken, som skal i køleskabet og fryseren, har de nye varer en anden temperatur end dem, der allerede står i skabet, og dette påvirker skabets effektivitet.

Derfor er udvalgte Bosch-skabe forsynet med SuperKøl og SuperFrys. Når du har lagt alle de varer, du skal bruge i løbet af ugen, i skabet, trykker du på SuperKøl- eller SuperFrys-knappen. Temperaturen sænkes hurtigt til et niveau, hvor varerne hurtigere får samme temperatur som de varer, der allerede ligger i skabet, så de ældre varer ikke bliver ødelagt. Det er også den mest energibesparende måde at gøre det på. Det er Bosch.  

5 tips til god opbevaring af mad: 

1)    Sæt altid madvarerne hurtigt på køl, når du kommer hjem med indkøb.
Hold generel god orden i køleskabet, og skriv ned på en seddel, hvad du mangler, så du altid ved hvad du skal huske at købe, når du står i butikken.

2)    Husk at temperaturen i køleskabet varierer mellem de forskellige zoner, men det bør ligge stabilt mellem +2-4 grader. For eksempel holder fersk svinekød sig frisk i otte dage ved 2,5 grader, men kan blive dårligt efter bare tre dage, hvis det bliver opbevaret ved fem grader eller varmere.

3)    Der er som regel koldest nederst i køleskabet. Derfor bør du her opbevare kød, fisk og mælk, som ellers let bliver dårligt. Grøntsager og frugt bør du opbevare i skufferne, og her er det en god ide at adskille grøntsager som kan overføre smag til andre madvarer, f.eks. løg. 

4)   Æbler, blommer og tomater udskiller en gas, som hedder etylen. Denne gas fremskynder modningsprocessen, så dem bør du ikke opbevare sammen med andre grøntsager eller frugt i køleskabet. Men har du en umoden avokado, bliver den hurtigt moden, hvis du lægger den i en lukket pose sammen med f.eks. et par tomater.

5)    Smid ikke resterne fra middagen ud! Du kan anvende dem på utallige måder til både frokost eller middag dagene derefter. Dette sparer dig for både tid og penge. Bare husk at maden skal afkøles fuldstændig inden du sætter den i køleskabet. Kondens som opstår, hvis du sætter varm mad i køleskabet, er ikke godt for udvikling af bakterier.