Hvidevarer guides > Hjælp til emhætter > Fire tips til rigtig brug

Fire gode tips til brugen af emhætte

Emhætten bruges praktisk talt hver dag, derfor har vi samlet fire helt centrale tips, som kan være til stor nytte i dagligdagen.

1: Udnyt kapaciteten maksimalt.

Tænd emhætten, inden du begynder madlavningen og lad den køre 15 minutter efter.

2: Pas på med det højeste trin på emhætten

Brug kun det højeste trin på emhætten, når der koges eller steges mad, som lugter stærkt eller oser. Et emfang/emhætte der kører på højeste trin, bruger halvanden gang så meget energi som et emfang/emhætte, der kører på laveste trin.

3: Undgå at åbne vinduet, mens emhætten kører. Det vil forstyrre luftcirkulationen.  

Der skal dog være tilførsel af frisk luft, f.eks. gennem luftventil eller en dør på klem til et tilstødende rum. Vær opmærksom på, at emfanget skaber undertryk i rummet. Har du samtidig tændt op i f.eks. en brændeovn eller pejs, som kræver luft til forbrændingen, bør du lade et vindue være åbent. 

4: Skab gode aftræksforhold

Virker emfanget/emhætten ikke tilfredsstillende, kan det skyldes, at aftræksrøret har for mange knæk, eller at taghætten/murrøret er for småt dimensioneret i forhold til aftræksrøret. Gode aftræksforhold giver effektiv funktion og dermed et lavere elforbrug. 

Flere artikler

Emhætte guide: Disse seks ting skal du vide

Det er let at tabe overblikket i de mange specifikationer for emhætter. Så her er seks ting, du absolut bør vide, inden du handler.

Læs artikel