Elektronik blog oversigt > Hjælp til TV > Buet eller almindelig fladskærm?

Buet eller almindelig fladskærm? Her er den NEMME hjælp!

Vi skærer ind til benet og giver dig fire klare tips til at vælge. Den helt store nøgle ligger nemlig i, hvad du mest bruger din kommende fladskærm til og hvordan.

Fladskærm på tv bord

Tip #1: Den buede skærm er god til hjemmebiografen!

En buet skærm er ideel, når man sidder lige foran den. Derfor egner den sig til din hjemmebiograf, hvor du mest vil bruge skærmen til film og serier og hvis I typisk ikke sidder flere end to personer foran skærmen.

Tip #2: Den buede skærm er god til spil!

Også som spillecentrum egner den buede fladskærm sig rigtig godt, fordi du sagtens kan sidde lige foran den og få fuldt udbytte af den buede skærm. Du bruger fladskærmen primært sammen med din spilkonsol og resultatet bliver en helt særlig gaming-oplevelse. 

Tip #3: For mange vil en større almindelig fladskærm være mere tilfredsstillende

Den buede fladskærm er mindre god, når man sidder lidt skråt for fjernsynet, fx hvis man er flere i sofaen. En almindelig fladskærms styrke består i, at den er god til mange ting og leverer en fin oplevelse til flere seere.

Så bruger du din fladskærm til lidt af hvert, kan skærmstørrelsen være et mere oplagt et sted at opgradere. Forskellen er tydelig og kommer til udtryk i alle situationer. Husk blot at afstemme placeringen af din sofa eller lænestol, så afstanden til den større skærm er passende.

Tip #4: Overvej at opgradere til 4K i stedet

Skal dit TV imponere dig, og er du glad for film og serier, er det svært at komme uden om 4K. Denne opløsning er fire gange højere end full HD og ses straks, uanset hvor du sidder eller hvor mange I er. 

Udvalget af 4K indhold (fx på Netflix) er stiger støt, hvilket alt i alt gør 4K til et spændende tip til dig, der vil have en ekstraordinær wow-oplevelse bag skærmen.

Alle fordele ved den buede fladskærm

Se mere info

Grundlæggende adskiller det buede TV sig fra sin traditionelle modpart ved ganske enkelt at bøje sig ind ad og dermed "omslutte" beskueren. I sig selv kan dette betragtes som en imponerende 'wow-effekt', hvor opmærksomheden skærpes for mere ro, stabilitet og i sidste ende indlevelse. Og vælger du din buede skærm med 4K, bliver oplevelsen forstærket yderligere. 

Dernæst ser den buede skærm i manges øjne større ud end en tilsvarende almindelig fladskærm, ligesom afstanden er ens til alle sider af displayet for den beskuer, der sidder lige midt for skærmen. Dette bevarer proportionerne i skærmbilledet og giver på den måde en bedre oplevelse. For brugeren der sidder midt for skærmen, bliver fladskærmen også mindre trættende for øjnene.  

  • Wow-effekt: Beskueren er mere omsluttet af skærmen
  • Øget indlevelse - vælg 4K og forstærk oplevelsen yderligere
  • Ens afstand til alle sider giver bedre proportioner (for den der sidder midt for skærmen)
  • Mindre trættende for øjnene (for den der sidder midt for skærmen).
Buet fladskærm fra siden

Alle ulemper ved den buede fladskærm

Se mere info

Mange af fordelene ved en buet fladskærm kommer klarest til udtryk, når man sidder lige foran skærmen. Den buede fladskærm er nemlig mindre god til de skæve betragtningsvinkler, når du sidder lidt skråt for fjernsynet. Den buede fladskærm kan også forringe billedoplevelsen fx ved sport.

Den buede fladskærm fylder også fysisk mere, da den naturligt kommer til at hænge mere ud end en almindelig fladskærm ville have gjort. 

Buet fladskærm forfra

Endelig må det ikke overses, at den buede fladskærm tager et vist prishop i forhold til en sammenlignelig, traditionel fladskærm.

  • Mange fordele er klarest, hvis man sidder midt for skærmen
  • Mindre god til skæve betragtningsvinkler og sport
  • Fylder mere og hænger mere ud fra væggen
  • Noget dyrere end almindelige fladskærme.

Flere TV guides

Hvilken fladskærm skal jeg vælge?

Her er 8 nemme tips så du lidt nemmere kan vælge den rigtige fladskærm. Læs mere

Mest solgte curved fladskærme
Mest solgte fladskærme