5 gode råd til bedre bøffer på din grill

Jagter du også den perfekte bøf på grillen? Uanset om du har en gasgrill, elgrill eller kulgrill, så er der her 5 helt uundværlige råd til den perfekte grill-aften!

1. Brug den rigtige grillmetode

Øh, grillmetode? Ja, du bør kende til de fire grundlæggende grilmetoder; direkte, indirekte, cirkulær og 50/50. De udvider dine muligheder markant. Den direkte er god til mindre stykker kød, mens den indirekte klarer de større stege. Cirkulær kan bl.a. bruges til pizza, hvor 50/50 er optimal til fx andebryst.   

Læs mere om de fire grillmetoder her!

2. Brug den rigtige grill

Frustration over dit udstyr går ud over kvaliteten og ikke mindst hyggen. En god grillaften handler også om at være tilfreds med grillen og måden den fungerer på. Så er gas, el eller kul det rigtige for dig? Og hvilken type skal det være? De tålmodige tager en kulgrill, de effektive en gas- eller elgrill. Men det er ikke hele historien!

Få hjælp til valget af grill her!

3. Husk altid låget

Uanset hvad du griller, bør du have låg på. Fugtigheden og luften omkring en grill betyder, at du får det lækreste, saftigste kød under låget.

4. Bevar tålmodigheden

Tjekker du dit kød hver 10. sekund? Når du husker at lægge låg på grillen, så husk at tøjle din nysgerrighed. Alle har lyst til at åbne grillen, men det betyder, at varmen flyver op og ned, så medmindre du interval-steger, så stay on!

 5. Husk at pleje din grill

Selv en rigtig god grill skal plejes ordentligt for at fungere optimalt. Særlig vigtig er rengøring af risten. Du kender sikkert pyrolyse, det kender din grill også, så fyr den af på max temperatur og giv risten en hurtig omgang med den grove børste.

Få flere tips til vedligeholdelse af grill

Denne artikel er blevet lavet i samarbejde med Gastromand - Spis og drik som en mand!