Husholdning guides > Hjælp til støvsugere > Hvilken håndstøvsuger skal jeg vælge?

Hvilken håndstøvsuger skal jeg vælge?

Håndstøvsugere også kaldet ledningsfri støvsugere er skræddersyet til at gøre rent med det samme, men de er alligevel forskellige. Bliv lidt klogere på typerne her og se samtidig nogle af de mest populære håndstøvsugere. Få også ren besked om hvad du ellers bør kigge efter.

Håndstøvsuger

Kompakt

Dette er den helt traditionelle håndstøvsuger i kompakt størrelse, der typisk bruges på borde. Den behøver ikke gemmes væk i et skab og er derfor hurtig klar til brug.

Tip: Er oplagt til de akutte behov, når det skal gå hurtigt.

Med skaft

Håndstøvsugeren med skaft er nemmere og mere behagelig at benytte end en traditionel støvsuger. Betragt den som et nemt alternativ til en almindelig støvsuger.

Tip: God til den daglige lette rengøring.  

2-1

Her har den ledningsfri støvsuger et skaft med indbygget, aftagelig håndstøvsuger. Det giver dig fordelene ved de to andre typer samlet i en.

Tip: Denne type er nem og enkel og særligt mange børnefamilier har stor glæde af dens fleksibilitet og nemme brugbarhed.

Her er de mest solgte håndstøvsugere

Hvad skal du ellers kigge efter?

Særligt tre forhold er vigtige at være OBS på, når det handler om teknik og funktionalitet:

Volt

Volt indikerer, hvor kraftig støvsugeren er. Mellem 12-14 er typisk for en almindelig håndstøvsuger, mens standardudgaver med skaft har omkring 18 volt. De kraftigste (og dyreste) 2-i-1 støvsugere kan fås med helt op til 24 volt.

Tip: Uanset hvilken håndstøvsuger du vælger, kan du altid pejle efter antal volt: Jo højere, jo bedre!

Batteri

For håndholdte støvsugere er batteritiden afgørende - særligt for versioner med skaft. Du bør således kende forskel på Lithium Ion-batterier og NiMH Batteri. Førstnævnte er mere holdbar og giver længere batteritid, mens sidstnævnte er billigere.

Tip: Tjek altid batteritiden før køb og kig også efter batterittypen: Lithium Ion er dyrere, men mere holdbar - også på sigt.

Stå selv?

En god idé ved valget af håndstøvsuger med skaft/2i1 er at tjekke, om støvsugeren kan stå selv. Denne funktion er ikke bare praktisk i forbindelse med opbevaring, men også når der støvsuges.

Tip: Kan støvsugeren stå selv, kan du frit stille den fra dig for eksempelvis at tage telefonen. En yderst praktisk funktion!

Udforsk udvalget

Se vores udvalg af håndstøvsugere

Flere støvsuger-guides

Læs også nogle af vores andre guides om støvsugere:

Sådan vælger du støvsuger

Robotstøvsugere - hvad du skal være OBS på  

Ny energimærkning af støvsugere