Husholdning guides > Hjælp til kaffemaskiner > Kaffemaskiner med filter - hvad skal jeg vælge?

Kaffemaskiner med filter: Hvad skal jeg gå efter?

De ofte prisvenlige kaffemaskiner med filter er en fast bestanddel af langt de fleste danske køkkener. Her får du viden om, hvad du skal være opmærksom på, inden du handler.      

Se vigtigste egenskaber og bliv klogere på de smarteste funktioner.

Kend disse grundegenskaber

Her en kort intro til de vigtigste egenskaber.

Temperatur, gennemløbstid og kapacitet

En temperatur mellem 92-96 grader og en gennemløbstid på under 6 minutter er nøgleord for god kvalitet fra en almindelig kaffemaskine. Derudover er kapaciteten et godt sted starte: Hvor meget har du brug for? Hvor tit laver du kaffe og til hvor mange?

Antal varmelegemer

Du kan vælge mellem kaffemaskiner med henholdsvis et eller to varmelegemer. Løsningen med to er den dyreste, men også den der giver det bedste resultat: Med to varmelegemer dedikeres det ene til at holde den korrekte bryggetemperatur på 92-96 grader, mens det andet minimerer bitterhed i kaffen, mens kaffen holdes på 85 grader.

Kandetype

Af kandetyper findes der den almindelige med glas samt termokanden: En termokande har klare fordele, idet den holder bedre på varmen og ikke så let går i stykker. En tilsvarende kaffemaskine med glaskande vil dog typisk være lidt billigere at købe. 

Overvej disse tre funktioner

Moderne kaffemaskiner byder ind med smarte funktioner, som du i hverdagen hurtigt vil sætte pris på:

Drypstop

Hvis din nye kaffemaskine har drypstop betyder det, at kaffemaskinen selv sørger for, at friskbrygget kaffe ikke drypper fra filteret ned på varmepladen, når du fjerner kanden. Du undgår altså unødigt spild.

Timer

Med en timer kan du indstille kaffemaskinen til at starte automatisk, når det passer dig. Fylder du vand og kaffe på om aftenen, kan du altså vågne op til friskbrygget kaffe.

Autosluk

Med autosluk slipper du for en del bekymringer, idet kaffemaskinen selv slukker typisk efter ca. to timer.

Klar til at vælge

Se hele sortimentet af kaffemaskiner
Brug filtrene i venstre side for at tilpasse udvalget dit behov.

Tip: Kaffemaskine med filter og kværn

Kombinationen hvor kaffemaskinen med filter får tilføjet en kværn i toppen er en smart, om end ikke helt billig løsning. Takket være kværnen kan du benytte hele bønner og først male kaffen, når den skal bruges.

På den måde kan du får en hel kande af udsøgt kvalitetskaffe, hvor du med espressomaskiner og kapselmaskiner altid må nøjes med én kop af gangen.

Flere kaffeguides

Læs også vores guide til valget af espressomaskine eller kapselmaskiner.

Mest solgte kaffemaskiner