Wuptis guide univers > Tørremesterens 4 tips til din nye tørretumbler

Tørremesterens 4 tips til din nye tørretumbler

En tørretumbler kan for nogen være den lille luksus i hverdagen (mmm...helt bløde håndklæder) - eller for andre stort set en nødvendighed for at få hverdagen til at hænge sammen i en børnefamilie. Men hvilken tørretumbler er den rigtige for dig - læs med her! 

1. Vælg tørretumbler med aftræk, hvis du vil have luften fra tumbleren ud af boligen

Når du køber en tørretumbler med aftræk, slipper du for vanddamp i boligen - det bliver nemlig ført ud i det fri. Til gengæld er denne type mindst energieffektiv. Og bor du fx i lejlighed, kan vi ikke anbefale, at du begynder at lave hul i muren for at installere en tørretumbler med aftræk... Så den er mest til dig, der bor i hus. 

2. Vælg en kondenstørretumbler, hvis du vil have nem opsætning og spare på energien

Da der ikke er aftræk på en kondenstørretumbler, kan du ikke undgå en vis mængde vanddamp i rummet, hvor de står. Denne type tumbler afkøler den fugtige luft gennem et kondenseringssystem. Kondenstørretumbleren er blandt de mere energieffektive typer.

3. Vælg elektronisk styring og undgå at bruge for meget strøm på tørringen 

Styring: Tid eller elektronisk? 
Ved tidsstyring indstiller du tørretumbleren til at tørre et vist antal minutter.
Ved elektronisk styring kan du indstille tumbleren på forskellige programmer efter hvor tørt du ønsker tøjet skal være – fx “meget tørt”, “skabstørt” eller “strygetørt”. Tumbleren standser automatisk, når tøjet har den ønskede tørhed. Med elektronisk styring undgår du risikoen for at overtørre, hvilket slider tøjet og koster mere el. 

4. Gå efter samme kapacitet som din vaskemaskine

Kapacitet: En tørretumblers kapacitet bliver angivet i kilo tøj pr. tørring. De fleste tumblere kan rumme 6 - 8 kg tøj. Sørg for, at din tørretumblers kapacitet cirka svarer til din vaskemaskines. 

Tørremesterens tip: Det kan ikke betale sig at overfylde tumbleren. Det gør tumblingen mere uøkonomisk, fordi tøjet ikke kan bevæge sig tilstrækkeligt frit, så tørringen bliver ujævn og tøjet mere krøllet.

 

Klar til at vælge din tørretumbler?

 
Populære produkter i kategorien tørretumblere