Hvidevarer guides > Hjælp til emhætter > Disse seks ting skal du vide

Emhætte guide: Disse seks ting skal du vide

Det er let at tabe overblikket i de mange specifikationer for emhætter. Så her er seks ting, du absolut bør vide, inden du handler.

1. Forskellen på intern og ekstern motor

Har du svært ved at vælge? Et emfang med en indbygget motor kan enten fås som frithængende eller væghængt, mens et emfang med ekstern motor betyder, at motoren sidder fx på loftet eller på taget og typisk er den til indbygning og i få tilfælde findes den også til centralt udsug.

  • Intern motor giver optimal sugeevne, kompakte dimensioner men også et højere lydniveau.
  • Ekstern motor medfører høj udsugningskapacitet, der som regel er højere end ved et tilsvarende emfang med intern motor og lavere lydniveau da motoren sidder væk.

2. Med centralventilation kan emhætten kobles til ejendommens eksisterende udsugningssystem

Ved centralventilation kobles emfanget/emhætten til ejendommens eksisterende udsugningssystem, således at man helt slipper for at have sin egen motor.

Ellers fungerer emfang/emhætter monteret i forbindelse med centralventilation fuldstændig, som hvis du havde en med intern eller ekstern motor.

3. Recirkulation: Når der ikke er aftræk til det fri

Du bør vælge en emhætte med recirkulation, når der ikke er aftræk til det fri. Ved recirkulation bliver luften suget igennem et fedtfilter og et aktivt kulfilter, der fjerner lugte. Filtret skal du huske at skifte én til to gange årligt. Man skal være opmærksom på, at emhætter med recirkulation ikke fjerner fugt fra luften.

4. Kantsug frembringer effektive, usynlige luftstrømme

Ved kantsug - eller spaltesug, som det også hedder, opstår der usynlige luftstrømme hele vejen rundt om kogepladen. Disse luftstrømme isolerer emmen, så den ikke undslipper. Det giver lidt højere støjniveau til gengæld suges der mere effektivt, da al em og damp ryger op i emfanget.

Emfang med kantsug har et flot, eksklusivt design, hvor snavsede filtre er skjult i emfanget.

5. Vertikal udsugning giver god plads

Emfang med vertikal udsugninger effektive, da de kombinerer filter i bunden med kantsug. Emfang med vertikal udsugning giver plads og bevægelsesfrihed omkring kogesektionen.

Designet er ergonomisk, da man uden besvær kan komme til og fra gryder og pander.

6. Filter i bunden er en klar fordel

Emfang eller emhætter med filter i bunden betyder stor filteroverflade, lavere lufthastighed og mindre luftstøj. Hertil er filtrene nemme at afmontere i forbindelse med rengøring.

Det er antallet af filtre i bunden sammen med luftmængden, der er afgørende for effektiviteten. Det er muligt at hæve filterbunden, hvorved opfangningsgraden øges betydeligt. Og så er det naturligvis en fordel, hvis emfanget/emhætten dækker hele kogesektionen.

Udforsk udvalget

Hele udvalget af emhætter og emfang

Brug funktionen TILPAS UDVALG til at vælge den maskine, der passer dig og dit behov bedst.

Mest solgte emhætter

Flere artikler

Hjælp til den daglige brug: Fire gode tips

Emhætten bruges praktisk talt hver dag, derfor har vi samlet fire helt centrale tips, som kan være til stor nytte i dagligdagen.

Læs de fire gode tips

Inspiration

Thermex - Emhætter siden 1958

Thermex er Skandinaviens største brand i emhætter og emfang. Udvalget er stort og kvaliteten tårnhøj.

Gå til producentens minisite