Siemens

Hvor godt kender du Siemens: Blev Siemens grundlagt før eller efter år 1900? Hvad har en urmager med sagen at gøre? Og hvor lang tid har Siemens været i Danmark?

Få svarene her

Kæmpe tysk virksomhed, global fra starten

Siemens var ikke bare katalysator for den teknologiske udvikling i hjemlandet Tyskland, men var en global faktor, der prægede det internationale samfunds udvikling. Blot tre år efter grundlæggelsen i Berlin blev det første internationale Siemens salgskontor oprettet. Bare seks år efter grundlæggelsen blev den første udenlandske filial oprettet.

Siemens formåede at omdanne nye teknologier til produkter. Blandt andet i lyskilder, elevatorer, telefoner og meget andet. Det allerførste produkt var en forbedret visertelegraf. Året var 1847. Og mændene bag var elektroingeniøren Werner Siemens og hans gode ven, urmageren Johann Georg Halske. 

I dag opererer koncernen i over 190 lande og mere end 450.000 medarbejdere udvikler og fremstiller produkter. Koncernen driver virksomhed inden for:

  • IT og kommunikation
  • industri
  • medicin- og trafikteknik
  • lysskilder
  • husholdningsapparater.

Siemens er alt til hjemmet: Hvidevarer, kaffemaskiner, ovne, emhætter osv.!

Udvalgte Siemens ydelser havde allerede fundet vej til Danmark inden Siemens formelt blev etableret i Danmark i 1893 i København. Som årene gik blev Siemens større og større. 

I dag er Siemens særlig kendte for deres utrolig høje kvalitet af udstyr til hjemmet. Udvalget er massivt og spænder lige fra vaskemaskiner og emhætter over til sofistikerede espressomaskiner og smarte støvsugere.