Husholdning guides > Hjælp til støvsugere > Støvsuger med eller uden pose?

Støvsuger med eller uden pose?

Det kan være svært når den helt rigtige støvsuger skal i hus, og et spørgsmål mange stiller sig selv er "Skal den være med eller uden pose?" Bliv lidt klogere her og se samtidig nogle af de mest populære støvsugere med og uden pose. Få også ren besked om andre vigtige egenskaber ved støvsugeren.

Støvsuger

Støvsugere med pose

En støvsuger med pose samler snavs og skidt i en pose, og når den er fuld, er der ingen anden udvej end at skifte den.  Derfor er der løbende udgifter til poser, hvilket både kan være bekosteligt og besværligt. Til gengæld har støvsugeren med pose typisk en lavere indkøbspris.

Tip: Undersøg hvilke poser støvsugeren bruger og tjek prisen

Den poseløse støvsuger

Ved at vælge en poseløs støvsuger undgå du at skulle rode med udskiftningen af poser. De er lette at tømme og mange har et behageligt støvniveau. Til gengæld er de i udgangspunktet for det meste dyrere, ligesom de poseløse støvsugere har et filter til snavs og støv, som det er vigtigt at rengøre.

Tip: Perfekt for alle der ikke gider bøvlet med poser!

Top 6: Mest solgte støvsugere med pose
Top 6: Mest solgte støvsugere uden pose

Hvilke egenskaber skal du ellers være opmærksom på?

Der opgives forskellige typer af effekt. Er du ikke helt med på forskellene, så tjek her:

Sugeffekt

Sugeffekten er den direkte angivelse af, hvor god støvsugeren er til at suge. Derfor er den en helt central faktor, når du vælger støvsuger.

Tip: Jo højere effekt, jo bedre. Sammenlign og du får et meget nemt indtryk af støvsugerenes effektivitet og evner i forhold til hinanden!

Motoreffekten

Motoreffekten siger noget om støvsugerens energiforbrug og støjniveau - og altså ikke noget om, hvor effektiv støvsugeren er. Derfor er lav motorydelse og høj sugeeffekt en ideel kombination.

Tip: Lad dig ikke snyde af motoreffekten – den bør være lav!

HEPA allergifilter

Et HEPA filter fanger de små partikler, som kan resultere i allergi og astmasymptomer, f.eks. pollen og støvmidefæces. Effektiviten måles i filtreringsniveauet - jo højere nummer, jo flere partikler bliver der opfanget.  Et HEPA 10-filter sier 85 % af de luftbårne partikler fra, mens et HEPA 12-filter formår at opfange 99,5 %. Et HEPA 13-filter eliminerer 99,95 %.

Tip: Hvis du eller en i dit hjem har allergi eller astma, er et HEPA filter et must, da det kan gøre rummene væsentligt mere behagelige. Gå efter højt filtreringsniveau for størst effekt! 

Klar til vælge?

Se hele udvalget af støvsugere med pose

Se hele udvalget af støvsugere uden pose

Brug filtrene i venstre side for at tilpasse udvalget dit behov.

Flere støvsuger-guides

Læs også nogle af vores andre guides om støvsugere:

Robotstøvsugere - hvad du skal være OBS på  

Seks tips til valget af håndstøvsuger

Ny energimærkning af støvsugere