Tjeklisten til studielivet

Har du styr på det hele? Som studerende kan der være mange ting at holde styr på, og vi har derfor lavet en tjekliste, som sikrer, at du kommer godt i gang med din studietid

1. Find et sted at bo

Hvis du skal flytte, kan du på Studenterguiden.dk finde en god oversigt over studieboliger og relevante boligselskaber. Husk også, at du kan søge om boligstøtte, så du kan få et lille tilskud til huslejen.

2. Få styr på transporten

På Studiecykel.dk kan du søge om en gratis studiecykel, mod at du agerer cyklende reklamesøjle for en annoncør. Efter 4 år i Danmark doneres cyklen til studerende i Kenya og Sri Lanka.

Studiestart transport

3. Køb bøger

 Du har brug for bøger - og garanteret mange af dem. Det kan nemt løbe op. Et godt tip er derfor at købe bøgerne brugte. Således kan du spare penge - køb for eksempel på Pensum.dk

 4. Søg SU

Du søger SU via www.su.dk/forside og sørg for at få styr på det, for SU kan ikke betales med tilbagevirkende kraft. Du kan tidligst få SU fra den måned, hvor du søger SU. Vær også opmærksom på de forskellige betingelser der gør sig gældende.

Søg SU - sparegris

5. Find et studiejob

Tjen lidt ekstra til hverdagen og få samtidig erhvervserfaring. Tjek for eksempel Studerendeonline.dk, hvor en lang række studiejobs er samlet. Husk at få styr på, hvor meget du må tjene ved siden af din SU!

6. Få styr på budgettet

Læg et budget og opret en budgetkonto, hvor du kan spare op til de større udgifter såsom tandlæge, julegaver og ferie. Det lyder måske kedeligt, men det kan give overskud i sidste ende!

7. Lav en madplan

Med lidt planlægning kan du spare penge og sikre dig lækker mad. Handl en enkelt gang om ugen, og hvis du mangler inspiration, får du fx på siden su-mad.dk lækre opskrifter til selv det strammeste SU-budget.

8. Husk at klargøre din telefon med apps!

Det vrimler med apps der kan lette studielivet. Få styr på dine aftaler og opgaver med Wunderlist, der sågar lader dig dele dine opgaver. Kom altid op til tiden med Alarmy der kan indstilles til først at slukke, når du har taget et billede. Husk også pauserne! En app som Pauseboogie giver simple øvelser og kommer gerne med påmindelser.

 

Glem heller ikke....