Elektronik blog oversigt > Hjælp til tablets > Hvilken tablet er bedst til mig?

Hvilken tablet er bedst til mig?

Alle elsker tablets: De er nemmere end den bærbare og har en større skærm end telefonen.  Vi forklarer, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger tablet.  

Tablets er meget nemme at tage med og takket være øjeblikkelig opstart er de klar til brug med det samme. En tablet kan også med sin touchskærm og bevægelighed være rigtig sjov at spille spil på, mens den også kan fungere glimrende som bog.      

Disse fire ting skal du være opmærksom på:   

  1. Styresystem
  2. Hukommelse
  3. Skærm
  4. Mobilt internet
Tablet fra Lenovo

Styresystem

Spar penge og vælg efter din smartphone   

Der findes iPad med iOS, Windows 8-tablets og tablets med Android. Hvad du skal vælge, er ikke kun et spørgsmål om smag og behag, men også om hvad der spiller bedst med dine andre enheder i hjemmet, såsom mobiltelefon, computer eller endda spillekonsol.

På den måde er der penge at spare: Hvis du i forvejen har fx en Android smartphone kan du gratis downloade de samme apps igen, som du allerede har betalt for. Det samme gælder for iOS og Windows. Mere om styresystemer (smarthpone). 

Hukommelse

16 GB er et fornuftigt kompromis for mange

Det smarte ved en tablet er selvfølgelig, at du kan tilpasse den med en masse forskellige programmer samt apps og bruge den til dine film og dit musik. Men af den årsag skal du også sikre dig, at du ender med en tablet, der har plads til alt det, du gerne vil.

8-16 GB ligner et fornuftigt kompromis for de fleste, men hvis du bruger tableten til både musik, spil, billeder og film skal du måske overveje at gå efter lidt mere hukommelse eller vælge en tablet, hvor du kan tilføje mere hukommelse efter behov.

Skærm

9-10” er maksimalt overblik, 7-8” er bedre i tasken   

Al interaktion med tableten sker igennem skærmen, hvorfor den er særlig vigtig. De nyeste tablets har i mange tilfælde skærm i den lækre Full HD kvalitet. Som minimum bør du gå efter 1.366x768 pixels for at være sikker på en god oplevelse.

Mobilt internet

Oplagt hvis du ofte er på farten med din tablet

At vælge en tablet med mobilt internet (3G og 4G) kan være en rigtig god fordel, hvis du tit tager din tablet med dig og har brug for at gå på nettet.  Med det mobile internet kan du nemlig gå på nettet over alt, ligesom tableten kan bruges som modem.

Mere information

Skal jeg vælge tablet eller bærbar?
Læs artikel
 

Klar til at vælge?

Inspiration: Snup en billig tablet og få overraskende meget for pengene!
Læs artikel

Hele udvalget: Brug filtrerne i venstre for at tilpasse udvalget dit behov.
Se udvalg

Mest solgte tablets (Android)