El-tandbørster – hvad du skal være OBS på

Er du også hooked på nem tandbørstning hver gang? Så er der ingen vej uden om en elektrisk tandbørste, men hvilken skal det være? Udvalget af elektriske tandbørster er stort, og deres popularitet fortsætter med at stige.

Her er fordele og ulemper.

En el-tandbørste kan lettere børste effektivt  

Den elektriske tandbørste er utrolig nem at benytte.

Ifølge Danske Tandplejerforening peger undersøgelser på, at el-tandbørster børster mere effektivt. Det skyldes, at god tandbørstning handler om teknik og her står den elektriske tandbørste stærkt, da den selv klarer bevægelsen.

Fordele

  • Nem og enkel genvej til effektiv rengøring af tænderne
  • God mundhygiejne
  • Klarer selv den korrekte bevægelse
  • Mange muligheder for hjælp og funktioner  

Til gengæld koster en elektrisk tandbørste mere end en almindelig tandbørste. Samtidig holder batteriet heller ikke evigt, og det er meget vigtigt at sørge for, at el-tandbørsten altid er klar til brug og ikke løbet tør for strøm.

Ulemper

  • Koster markant mere end en almindelig tandbørste
  • Skal lades op regelmæssigt

Når du vælger elektrisk tandbørste

Kig efter dette, inden du vælger:

  • Oscilleringer og pulseringer
  • Tandbørstehoveder
  • Særlige funktioner
El tandbørste oplader

Oscilleringer og pulseringer: Antal oscilleringer og pulseringer siger noget om, hvor effektivt tandbørsten arbejder. Jo mere en tandbørste pulserer og oscillerer, jo bedre er den til at løsne plak og børste det væk.

Tandbørstehoveder: I tillæg til de helt almindelige børstehoveder kan du også få tandbørstehoveder med særlige løsninger: Fx hoveder til bedre plakfjernelse eller hoveder til følsomt tandkød.  

Særlige funktioner: El-tandbørster kan fås med en masse funktioner. Smart guide er fx et display, som giver feedback på tandbørstningen og advarer hvis man trykker for hårdt.  Andre gode funktioner kan være timer, så el-tandbørsten indikerer, når det er tid til at skifte kvadrant.

Klar til at vælge?

Se hele udvalget af elektriske tandbørster

Fokus: Hvilken el-tandbørste skal du vælge?
Den billige model, børnemodellen, mellemklassemodellen eller topmodellen? Se de mest solgte modeller!

Mest solgte el-tandbørster
Mest solgte tilbehør