Kurv 0

Microsoft

Værd at vide om Microsoft

Stor, større, Microsoft. Det er svært at stave til "gigantisk IT-firma" uden at bruge ordet "Microsoft". Få virksomheder har haft så kolossal betydning for brugen af elektronik i almindelighed og computere i særdeleshed. 

Bill Gates og Paul Allen så fremtiden allerede i 1975 og var fast besluttet på at stille en computer på hvert et skrivebord i hvert et hjem. Det er følgelig ikke overraskende eller nogen tilfældighed, at Microsoft har en imponerende lang liste af innovationer på CV'et.
 

Windows styresystem - Siden 1982!

I dag tager man det næsten for givet. Men i en tid hvor alle skrev på skrivemaskine, er det ikke svært at forstå, hvor revolutionerende den personlige computer egentlig var. Og en absolut forudsætning herfor var et system, der var holdbart og nemt at bruge, så de mange funktioner kom til deres ret.  

Det skabte Microsoft. De første versioner blev kaldt MS‑DOS, men i takt med store forbedringer skiftede navnet til Windows i 1982 og med Windows 95 havde Gates og co. for alvor fundet storformen. 7 millioner eksemplarer blev solgt på de første fem uger, og pressemeddelselsen ved lanceringen var uhyggelig rammende allerede i første sætning. Der stod blot "It's here."

Siden da har Windows løbende udviklet sig med nye funktioner og altid moderne udseende. Verdens førende styresystem har mange år på bagen, men er moderne og klogt som aldrig før! 
 

Microsoft Office - Siden 1990!

Tænk på, hvor meget Office-pakken bliver benyttet. Hver dag. Overalt i verden. Af alle slags mennesker. Med Office blev den personlige computer et uundværligt værktøj, der for alvor kunne løse fx virksomhedens opgaver langt bedre og mere effektivt.

Office var at finde allerede i 1990. Her var der Word, Excel og PowerPoint. Der er løbende og alt efter Office-version kommet flere programmer og opdateringer til, men grundlæggende er disse tre stadig den dag i dag grundstene for manges dagligdag. Imponerende!
 

Xbox - Siden 2001!

Alt skal ikke dreje sig om produktivitet og arbejde. Det beviste Microsoft med spilkonsollen Xbox vist i 2001. Tænkt som en direkte konkurrent til Playstation fra Sony satte Xbox sig hurtigt på markedet og var blandt andet først med de trådløse controllere.

Xbox nyder stor anerkendelse for sin fantastiske grafik og det gennemførte online univers Xbox Live. I dag er Xbox meget mere end bare en spillekonsol: Micosoft ser den som en komplet multimedieoplevelse til at se TV eller Netflix, surfe på nettet eller gå på Skype.

I dag er Xbox One er med sine 40% mindre konsol, High dynamic Range teknologi, 4K Ultra HD opløsning ogTrådløs Xbox-controller frontløberen inden for Microsofts spilkonsoller.