Kurv 0

Stiger

Stå sikkert og stabilt på en god stige under hele arbejdet i højden. Vælg en alu-stige med teleskopeffekt, eller brug den lille trappestige i hjemmet. Undgå faldskader og forkerte stræk – arbejd på en stige, når du skal op i højden. Se det store udvalg her på wupti.com.

Stort udvalg af stiger til opgaverne i højden

Derfor bør du have en god stige: 

  • Du undgår forkerte stræk i ryggen og skuldrene 
  • Mange faldskader fra stole og andet undgås
  • Det er mere behageligt at arbejde i højden

Arbejdsopgaver i højden kan resultere i strækskader i ryg, skuldre og arme, hvis du ikke har en god stige, når du skal arbejde. Stole og andre ustabile alternativer til stiger medfører nemmere faldskader, og din krop kan holde til at arbejde længere tid i højden, hvis du står stabilt i den rigtige højde.

Hvad skal du kigge efter ved stiger?

Det er detaljerne, der gør en god stige – og det hele handler i sidste ende om sikkerhed. Kig efter materiale, højde og sikkerhed, når du vælger en stige. 

  • Materiale: De fleste moderne stiger er lavet i holdbart metal. Der er dog forskel på, om du skal bruge en stige indenfor eller udenfor. En udendørs stige bør være rustfri. Selv om du ikke lader din stige stå ude, når den ikke er i brug, så vil fugt og regn med tiden skabe rust. Den indendørs trappestige behøver naturligvis ikke være rustfri, men bør til gengæld være lavet i rengøringsvenligt materiale. 
  • Højde handler om, hvad du reelt har brug for. Der er ingen grund til at vælge en stige efter at være så høj som mulig, hvis du aldrig laver gør-det-selv-arbejde højt oppe (eller har højdeskræk). Indendørs stiger kan desuden være besværlige at flytte rundt på, hvis de er højere end nødvendigt. Overvej realistisk, hvilken højde du faktisk har brug for – både inde og ude. 
  • Sikkerhed afhænger i mange tilfælde af stabiliteten ved en stige. Her skal du kigge efter, hvordan stigen står – mange stiger er ekstra brede nederst, fordi det giver mere stabilitet. 

Se det store udvalg af stiger hos wupti.com herover – altid bedst til prisen.