Kurv 0

Træbriketter

Her på siden finder du et stort udvalg af træbriketter til brændeovn eller pejs. Træbriketter giver en ren forbrænding i brændeovnen og har en høj varmeværdi. Derfor er træbriketter som brænde et godt valg til at skabe varme i hjemmet.

Brændsel klar til brug og nem opbevaring

Træbriketter er et super godt alternativ til det traditionelle pejsebrænde. Det har en høj brændværdi og er 100 % naturprodukt, som udelukkende består af savsmuld uden tilsætning af bindemidler. Når træbriketten presses, udskiller træmassen lignin, som holder savsmuldet samlet i en fast briket.

En stor fordel ved træbriketter i forhold til pejsebrændet er, at de ikke behøver at tørre, inden du bruger dem. Savsmuldet i træbriketter tørres under produktionen så det er klar til brug. Samtidig er pakkerne lette at stable i dit brændeskur.

 

Genkend kvalitetsbriketter

Træbriketter er blevet en populær form for optænding til brændeovnen, da de har mange fordele. Når du fyrer med briketter frem for andet brænde, så får du:

  • Høj brændværdi
  • Minimal mængde røg og sod
  • Minimal mængde aske
  • Miljøvenlig fyring

Træbriketter har en meget lav fugtighed, hvilket er det, der giver den rene forbrænding, minimale mængde sod, røg og aske, samt sikrer den høje brændværdi. En høj brændværdi betyder, at træbriketten afgiver meget varme per kilo træ.

 

Kvalitetsbriketter

Alle disse fordele får du kun, hvis du vælger træbriketter af høj kvalitet. Kvaliteten af en træbriket afhænger nemlig både af de materialer, den er fremstillet af, samt måden den er fremstillet på. En god træbriket er lavet af ren naturmateriale og er fast presset.

Derfor er det også i forbrændingen, at du kan genkende en dårlig briket. Den dårlige briket svulmer uhensigtsmæssigt meget op under afbrænding med en for stor glødeoverflade, og brænder derfor hurtigt op. Samtidig vil en dårlig briket og efterlade meget aske, for eksempel fordi at der er et stort indhold af bark. Det kan derfor sagtens betale sig at finde de gode træbriketter.

 

Passer træbriketterne til din brændeovn?

Endnu en fordel ved træbriketter er, at de passer til langt de fleste brændeovne og pejse. Dog er der enkelte brændeovne, som ikke egner sig til træbriketter, da træbriketterne udvikler meget høj varme. Hvis brændeovnen kun bruger én bestemt type brænde, så vil det være oplyst af producenten.