Kurv 0

Træbriketter

Her på siden finder du et stort udvalg af træbriketter til brændeovn eller pejs. Træbriketter giver en ren forbrænding i brændeovnen og har en høj varmeværdi. Derfor er træbriketter som brænde et godt valg til at skabe varme i hjemmet.

Miljøvenlig og ren forbrænding

Træbriketter er et super godt alternativ til det traditionelle pejsebrænde. Det har en høj brandværdi og er 100% naturprodukt. Træbriketter er en miljøvenlig form for forbrænding, da de kun indeholder savsmuld og træspåner, som er presset sammen kun med brug af naturlige materialer.

En stor fordel ved træbriketter i forhold til pejsebrændet er, at de ikke behøver at tørre, inden du bruger dem. De er simpelthen tørre ved modtagelsen.

Gendkend kvalitetsbriketter

Træbriketter er blevet en populær form for optænding til brændeovnen, da de har mange fordele. Når du fyrer med briketter frem for andet brænde, så får du:

  • Høj brandværdi
  • Minimal mængde røg og sod
  • Minimal mængde aske
  • Miljøvenlig fyring

Træbriketter har en meget lav fugtighed, ca. 5-10%, hvilket er det, der giver den rene forbrænding, minimale mængde sod, røg og aske, samt sikrer den høje brandværdi. En høj brandværdi betyder, at du får en høj temperatur fra dine briketter.

Kvalitetsbriketter

Alle disse fordele får du kun, hvis du vælger træbriketter af høj kvalitet. Kvaliteten af en træbriket afhænger nemlig både af de materialer, den er fremstillet af, samt måden den er fremstillet på. En god træbriket er ren naturmateriale, har en fugtighed på 5-10% og brænder derfor rent.

Derfor er det også i forbrændingen, at du kan genkende en dårlig briket. Den dårlige briket svulmer op, når den brænder, brænder hurtigt op og efterlader meget aske. Det kan derfor sagtens betale sig at finde de gode træbriketter.

Passer træbriketterne til din brændeovn?

Endnu en fordel ved træbriketter er, at de passer til langt de fleste brændeovne og pejse. Dog er der enkelte brændeovne, som ikke egner sig til træbriketter, da træbriketterne udvikler meget høj varme. Hvis brændeovnen kun bruger én bestemt type brænde, så vil det være oplyst af producenten.