Kurv 0

Træpiller

Her på siden finder du et stort udvalg af 6mm og 8mm træpiller, så du er sikker på at finde piller, som passer til din pilleovn eller pillefyr. Træpiller som optænding er en form for biobrændsel, som er mere miljøvenlig end mange andre former for opvarmning af hjemmet.

Miljøvenlig brændsel til pilleovne

Træpiller er en form for brænde, som er fremstillet af fintmalet savsmuld og træspåner. Træpillerne er fremstillet ved, at de bliver presset sammen af en matrice under meget højt tryk ved hjælp af damp.

Træpiller som fyringsmateriale er nemme at rengøre efter, da træpillerne kun producerer meget lidt aske sammenlignet med eksempelvis træbriketter og pejsebrænde.

Miljøvenlig fyring med træpiller

Træpiller er biobrændsel. Biobrændsel er former for brændsel, som ved afbrænding ikke udleder mere CO2 end træet har optaget gennem sin levealder. Desuden udleder træpiller ikke mere CO2 ved afbrænding end hvis det havde været gennem den naturlige forrådnelse ude i naturen.

Træpiller er et helt rent naturprodukt. Der er ikke nogen former for kunstige bindingsmidler i pillerne. Så du kan med god samvittighed vælge at fyre med træpiller i hjemmet.

Størrelse - 6 mm eller 8 mm træpiller?

Træpiller er kun mulig form for brænde, hvis du har en pilleovn eller et pillefyr. Du skal således vælge den størrelse træpiller, som producenten af din pilleovn anbefaler. En mindre pilleovn er et alternativ til brændeovnen, og de bruger oftest 6 mm træpiller. Men i de større pillefyr kan der oftest fyres med begge dele.