Kurv 0

Affugtere

Affugtere er med til at skabe et sundt indeklima, hvis du har en for høj fugtighed i luften. For meget fugt er både usundt for dig og for din bolig. Her på siden finder du et stort udvalg af affugtere til ethvert formål, hybrid maskiner og hygrometere.

Affugtere kan hjælpe dig til at skabe et sundt indeklima

Et sundt indeklima kan blive påvirket negativt på flere måder:

 • For høj relativ luftfugtighed
 • For lav relativ luftfugtighed
 • For mange partikler i luften

Er dit største problem for høj luftfugtighed, kan en affugter være en løsning for dig. Den relative luftfugtighed i dit hjem bør ikke overstige 60% eller om sommeren max 65%. Er du i tvivl om fugtigheden i luften i dit hjem, kan du måle det med et hygrometer.

 

Fugt i hverdagen

Luft i hjemmet indeholder naturligt et vis niveau af fugt. Derudover er der mange af dine daglige gøremål i hverdagen, som tilfører ekstra fugt til luften, og som kan føre til et dårligt indeklima. Heriblandt er der ting, som vi kan påvirke:

 • Tørring af tøj
 • Madlavning
 • Bade

Hvis du tørre tøj indenfor, skal du være opmærksom på, at vandet bogstavligt talt forsvinder ud i "den blå luft". Det vil sige, at det fordamper ud i luften og påvirker dit indeklima, hvis det ikke har mulighed for at slippe ud af boligen. Det samme gør sig gældende for dampen fra madlavningen eller fra dit bad.

Derfor er det aller vigtigste råd, når det kommer til fugt i boligen: Luft ud! Mindst 3 gange om dage á 5 minutters varighed.

Derudover bliver den naturlige fugt i luften også påvirket af din boligs konstruktion, og vi som mennesker afgiver også fugt.

 

Fugt skaber et farligt indeklima

Høj luftfugtighed i dit hjem kan skade både din bolig og dit helbred. Fugten i luften er i sig selv ikke skadelig. Men effekterne af den høje luftfugtighed er til gengæld farlig.

Dit helbred kan blive påvirket, fordi den høje luftfugtighed skaber grobund for skimmelsvamp. Skimmelsvamp skal kun bruge 3 ting for at kunne vokse: Ilt, organisk materiale og fugt.

Din bolig er bygget af mange forskellige former for organisk materiale, og ilt er overalt i luften. Derfor er det vigtigt at holde fugtigheden nede.

Skimmelsvamp frigiver mikropartikler som kan give fysiske symptomer så som:

 • Irriterede øjne, næse og luftvej
 • Hoste og trykken for brystet, specielt hos børn
 • Hæshed
 • Gentagen bihulebetændelse
 • Åndedrætsbesvær
 • Hovedpine
 • Træthed
 • Koncentrationsbesvær

Vil du vide mere om skimmelsvamp, kan du læse det her:

Din bolig kan blive påvirket af fugt fra flere steder så som jorden, luften og vejret. Hvis fugt trænger ind i din boligs konstruktion, kan det være medvirkende til at skabe et dårligt indeklima. Derudover bliver din boligs konstruktion svagere af, at fugt er trængt ind i den, og at råd måske er begyndt at udvikle sig.

 

Affugtere hjælper dig med høj luftfugtighed i hjemmet

Har du problemer med høj luftfugtighed? Måske har du ikke mulighed for at lufte ud på badeværelset, når du har været i bad, eller har nogle steder til rådighed til at tørre tøj? Måske er din bolig udsat for fugt, på grund af at den er af ældre dato?

Det første råd vil altid være: Luft ud! Men hjælper dette ikke tilstrækkeligt, vil en affugter være en god investering for dig. Vi har et stort udvalg af Woods affugtere, som alle er af høj kvalitet og nemme at betjene.

 

Når du skal vælge affugter, er der 3 ting, du skal overveje:

 • Hvad skal affugteren bruges til?
 • Hvor stort et areal skal den affugte?
 • Hvordan er områdets indretning?

Affugterne er udviklede til forskellige behov og situationer. Derfor skal du vælge den affugter, som passer bedst til dit behov. Læs mere om valg af affugter i vores guide:

 

Sådan virker en affugter

En affugter virker ved, at man indstiller affugteren til det ønskede fugtighedsniveau. Affugteren hiver luften i rummet ind gennem et filter, som kondenserer luften og dermed også fugten. Dette omdanner fugten til vand, som bliver sorteret ned i en beholder.

Affugterne er udviklede til kun at køre, når der er behov for det. Det vil sige, når fugtigheden overstiger det ønskede niveau. Den slukker og tænder således selv, når der er behov for den. Derudover slukker en affugter fra Woods selv, når vandbeholderen er fyldt, så den ikke flyder over og forårsager en vandskade.