Kurv 0

Center for klageløsning

Generel information. Den 1. oktober 2016 fik Danmark et nyt system for forbrugerklager. Med Center for Klageløsning har forbrugere fået ekstra mulighed for hjælp.

Formål med centeret

Center for Klageløsning hører til i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og har til formål at etablere en positiv dialog, hvis der skulle opstå problemer mellem kunde og virksomhed:

"Center for Klageløsning tager ikke stilling i sagen, men sørger for, at parterne hører hinandens forklaringer og bidrager til, at deres forhandling foregår i en positiv atmosfære", skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på forbrug.dk

Først hvis parterne ikke når frem til en fælles løsning, kan forbrugeren indbringe sagen for Forbrugerklagenævnet.

Regler for klageindsendelse

Ved indsendelse af klager til Center for Klageløsning skal der først forgæves være klaget til den erhvervsdrivende, ligesom der stadig skal være reklamationsret på varen.

Forbrugere skal endvidere være opmærksom på, at det koster 100 kr. at bruge Center for Klageløsning. Men "hvis forbrugeren og virksomheden selv prøver at finde en løsning uden hjælp fra Center for Klageløsning, er det helt uden gebyrer og sagsomkostninger for parterne", lyder udmeldingen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Du kan læse mere om Center for Klageløsning på www.forbrug.dk/Klagemuligheder.