Kurv 0

Autostole

Her på siden finder du et stort udvalg af autostole til alle børn, som passer i enhver bil. Så uanset om din bil har isofix eller ej, så finder du en sikker autostol til netop dit barn. Du kan enten vælge din nye autostol ud fra vejledende alder til barnet eller barnets vægt. Se vores udvalg her på siden, hvor vi forhandler nogle af alle de kendte mærker af autostole.

Autostole til enhver baby og ethvert barn

At vælge den rette autostol kan være en jungle. Som forælder ønsker man bare det bedste for sit barn, og derfor skal sikkerheden være i top, når man skal vælge autostol. Sikkerheden er kun i top, hvis man vælger en autostol, som både passer til barn og bil.

Derfor kan du her på siden læse alt, hvad du har behov for at vide, når du køber autostol.  

Størrelsesguide - Find den rigtige størrelse til dit barn

Børn er forskellige! Og derfor er det heller ikke anbefalet, at man kun går efter barnets alder, når man skal beslutte, hvilken autostol I skal købe. Børn udvikler sig forskelligt og vokser i forskelligt tempo. Derfor er det bedre at gå efter barnets vægt og udviklingsstadie i sammenhæng med barnets alder.  Det vil sige, at følgende har indflydelse på, hvilken størrelse autostol, I skal vælge:

 • Barnets alder
 • Om barnet sidder stabilt
 • Barnets vægt

Autostolegrupper er går som regel fra 0-13 kg, 9-18 kg og 15-36 kg. Der er dog autostole, som er godkendt til større intervaller og derfor kan bruges længere tid. 

Autostole til 0-13 kg er som oftest konstruerede, så barnet ligger mere ned. Når barnet er helt lille, er ryg og nakke ikke stærk nok endnu til at selv at kunne holde overkroppen oppe, som er nødvendigt i de mere opretsiddende autostole. Som udgangspunkt siger man, at børn er udviklede nok ved 9 måneders alderen til at kunne sidde oprejst i en større autostol. 

Sidder dit barn i en autostol til 9-18 kg, handler det ikke længere om barnets styrke, men i stedet om barnets størrelse. Hvis barnets øre når op over autostolen, er det tid til at skifte til næste størrelse. Hvis der sker sammenstød, vil barnets nakke være udsat for skader, hvis hovedet stikker op over autostolen. 

autostole til 15-36 kg bliver barnet spændt fast med bilens almindelige 3-punktsele, som kun udløses, hvis barnet vejer over 15 kg. Derfor er det enormt vigtigt, at barnet ikke flyttes heroveri for tidligt. 

Når dit barn er over 135 cm, kan barnet nu sidde på bilens almindelige sæde yderligere skader på hals fra selen end en voksen, hvis uheldet skulle være ude. 

Tests og godkendelser

Der findes to former for godkendelser, som du skal kigge efter, når du køber en ny autostol. For at en autostol i det hele taget er lovlig skal den være mærket med et ECE-mærke. Her findes lovlige mærkninger: 

 • ECE R44-03
 • ECE R44-04
 • ECE R44-05

ECE-mærkningen fortæller følgende: 

 1. Hvilken kategori autostolen er godkendt til
 2. Hvilken vægtklasse autostolen er godkendt til
 3. Om autostolen har 5-punktsele
 4. Om autostolen er godkendt i Europa
 5. Hvilket land er godkendelsen er sket i
 6. Godkendelsesnummer
 7. Producentnummer

I-size mærket er et forholdsvis nyudviklet mærke, som de nyere autostole kan få. I-size mærket har introduceret 5 nye faktorer til autostole producenterne, for at de kan få mærket: 

 1. Regn efter barnets højde i stedet for vægt
 2. Sidekollisionstest
 3. Krav om, at barnet skal sidde bagudvendt indtil 15 mdr
 4. Krav om Isofix montering
 5. I-size godkendte bilsæder

Derfor er det vigtigt, at din bil passer til autostolen, hvis du vælger en autostol med I-size mærke. Ellers er den ikke mere sikker end de almindelige autostole. 

Montering - Isofix eller selemontering

For det første er det vigtigt at slå fast, hvad isofix egentlig er. Isofix er et beslag, som sidder i alle nyere biler. Det betyder, at autostolen bliver klikket i beslaget, i stedet for at blive holdt fast at selen i bilen. Derfor sidder autostolen mere stabilt fast, hvis din bil har isofix beslag. 

Isofix giver hurtig og nem installation og afinstallation i bilen og sikrer, at autostolen sidder godt fast. Desuden betyder det også, at du nemt kan se, hvis autostolen er monteret forkert i bilen, og derfor er mindre sikker. 

Hvis din bil ikke har isofix, betyder det til gengæld, at autostolen bliver endnu mere ustabil, da bunden af autostolen ikke passer på bilsædet. Derfor er det mere sikkert at vælge en autostol uden isofix, hvis din bil ikke understøtter denne monteringsform. 

Brugte autostole - Pas på!

En autostol er ikke kun sikker, fordi den har bløde puder, som barnet sidder i. Den er bygget af en konstruktion, som gør, at den beskytter barnet, hvis uheldet skulle være ude.

Derfor kan du heller ikke regne med, at du kan se på stolen, hvis den er i stykker. Den indvendige konstruktion kan sagtens være i stykker efter et uheld, uden at det kan ses udenpå. 

Derfor skal du være meget påpasselig med, hvem du køber en brugt autostol af. Hvis du ikke kender autostolens historie og med sikkerhed kan sige, at den ikke har været indvolveret i et trafikuheld, så er det bedre at købe en ny autostol. En ødelagt autostol er ikke en sikker autostol.