Kurv 0

Telte

Teltet er det vigtigste stykke udstyr, du skal investere i, hvis du skal på telttur. Et telt i god kvalitet kan holde dig tør på din ferie om natten, hvilket gør en campingtur meget bedre. Her på siden finder du et stort udvalg af telte. Vi har alle typer og størrelser af telte, så du med sikkerhed kan finde dét, der passer til dig. 

Telte til enhver tur

At tage på tur i telt er en nem og fantastisk måde at have kvalitetstid med familie og venner. Det gælder uanset, hvilken type telttur du tager på, om det er festival med vennerne, sydfrankrig med familien, eller de danske skove i eget selskab. At sove i telt er bare hyggeligt. 

Her nedenfor kan du læse om de forskellige teltkontruktioner, teltstørrelser, hvordan du finder et kvalitetstelt, og hvilket andet udstyr, du ellers skal huske på din ferie. 

Teltets konstruktion

Der findes flere forskellige typer af telte, som har hver sin konstruktion. Kunstruktionen varierer både i materiale og i selve opbygningen af teltet. Der findes følgende teltkonstruktioner eller telttyper:

Kuppeltelte

Kuppeltelte er en af de mest populære telttyper. Disse telte er konstrueret af 2-4 buer, der krydser hinanden. Denne konstruktion gør teltene meget stabile i vinden, og samtidig rummelige inde i hovedkabinen. Til gengæld har kuppeltelte ofte mindre fortelte, hvis de har sådan nogen. 

Tunneltelte

Hvor kuppelteltets buer krydser hinanden, der står tunnelteltets buer parallelt, så de danner en tunnel inde i teltet. Tunneltelte bliver stabile mod vinden ved brug af pløkker og barduner. Tunnelteltets fortelt er ligeså rummeligt som selve kabinen, hvilket gør denne telttype velegnet til større grupper eller som familietelt.  

Tarptelte

Tarptelte eller shelters er en meget simpel konstruktion. Det er hovedsageligt en teltdug, som spændes ud med barduner og danner således en form for tag. Der kan medfølge stænger til at danne selve åbningen under tarpteltet. Det er oplagt som overdækning til ekstra bagage. 

Lufttelte

Lufttelte eller oppustelige telte er en betegnelse for telte, som ikke har almindelige stænger. Stængerne består i stedet af luft, som skal pumpes op. Disse luftkanaler betyder, at teltet hurtigt og nemt slås op og er lette i vægt. 

Tipitelte

Tipiteltet kommer oprindeligt fra indianerne, som udviklede denne teltkonstruktion, så den er nem at skille ad, flytte videre og slå op igen. Så skal du rejse rundt, er tipiteltet en god mulighed for dig. 

Teltets størrelse

Hvis du ikke kender til teltets konstruktion, kan du vælge dit telt ud fra størrelsen. Herpå siden finder du telte fra 1-9 personer, så hvis I ønsker at sove hele familien sammen, kan I sagtens finde et telt, som I alle kan være i.

Nogle mennekser foretrækker dog at sove i mindre grupper også selvom man rejser flere sammen. I så fald kan I vælge at købe flere mindre telte. 

Hvilken størrelse teltet bør have, afhænger dog ikke kun af, hvad I foretrækker. Skal I sove på et fjel med meget vind, bør man ikke vælge et af de store familietelte. Desuden er store telte også tungere end mindre telte, så skal du vandre med dit telt, bør du også vælge et mindre. 

Kvalitetstelte

Teltets kvalitet er i høj grad bestemt af oversejlet. Et oversejl i høj kvalitet kan holde til et større vandsøjletryk end et i lavere kvalitet. Vandsøjletryk er et udtryk for vandtæthed. Det vil sige, at der er grader af vandtæt. Er vandsøjletrykket over 1500mm anses det for at være vandtæt, men ikke hvis du er i direkte kontakt med oversejlet. 

Som lille har du sikkert hørt dine forældre sige, at du ikke må røre ved teltdugen, når den er våd, og det er netop på grund af vandtætheden. 

Med et vandsøjletryk på over 3000mm kan dit telt modstå næsten alt slags regn. Så hvis turen går til Roskilde festival, bør du investere i et telt med et vandsøjletryk på over 3000mm. Bunden af teltet, som er i direkte kontakt med jorden og dig, bør have et vandsøjletryk på 10.000mm.

Men selvfølgelig hænger prisen også sammen med kvaliteten. Så skal du ikke campere et sted, hvor du har brug for en høj vandtæthed, eller hvis du har tænkt dig at efterlade dit telt på festivalspladsen, selvom man selvfølgelig bør rydde op efter sig selv, så kan det være du kan nøjes med et billigere telt med et lavere vandsøjletryk. 

Andet vigtigt campingudstyr

Skal du sove i telt, er teltet selvfølgelig et af de vigtigste stykker udstyr, som du skal huske på din campingtur.

Men teltet alene kan ikke holde dig varm om natten eksempelvis. Det er enormt vigtigt at have det rigtige soveudstyr i orden. Her bør du medbringe:

Valget mellem liggeunderlag eller luftmadras er et spørgsmål om komfort og varmeisolering. Skumunderlag er de mest varmeisolerende, mens oppustelige liggeunderlag er mere komfortable. Luftmadrasser er endnu mere komfortable, men til gengæld også dårligere isolerende. 

Soveposen er et andet vigtigt stykke udstyr. Soveposer virker som et simpelt stykke campingudstyr, men der kan være stor forskel på soveposer. De er bygget til forskellige former for ture og personer. Så det er vigtigt, at du finder en, som passer til dig og din tur. 

Der findes meget andet campingudstyr, som kan gøre din campingtur mere behagelig. Her på wupti.com kan du finde alt det udstyr til din telttur, som du har brug for. Køb f.eks: