Kurv 0

Terrassevarmere

Det er lækkert at tilbringe tid på terrassen om sommeren, men når solen går ned, bliver det ofte koldt. Derfor kan en terrassevarmer være uundværlig til at sikre, at de gode aftener på terrassen kan fortsætte, mens du sidder lunt. Her på siden finder du forskellige typer og modeller.

Forlæng aftenerne på terrassen med en terrassevarmer

Hjælp til at vælge den rigtige terrassevarmer

Terrasesvarmere findes efterhånden i mange forskellige udformninger. Det kan måske være svært at vælge, hvilken model du skal installere hjemme hos dig. Vi vil selvfølgelig gerne give dig de optimale vilkår for at vælge den rigtige mode, så vi har sammensat en kort gennemgang af de forskellige modeller, så du kan læse mere om fordele og ulemper ved de forskellige modeller.

Lofthængte og vægmonterede terrassevarmere

Fælles for disse to modeller er, at de er rigtigt velegnede til placering på en overdækket terrasse. Mange af modellerne kan desuden anvendes både ude og inde, hvilket gør dem ideelle til eksempelvis udestuen eller et fortelt.

De lofthængte modeller skal typisk blot hænges op i en krog eller lignende, hvorefter du blot skal sætte stikket i en stikkontakt, så er terrasesvarmeren klar til brug. Det er endnu lettere end at hænge lamper op. Vægmodellerne monteres i vægbeslag, der typisk er justerbare, så du kan indstille vinklen optimalt i forhold til indretningen på det område, hvor terrasevarmeren skal placeres.

Den helt store fordel ved disse modeller er, at når terrassevarmeren er placeret, indgår den som en diskret del af indretningen, og den er takket være sin høje placering godt beskyttet mod skub og stød. Dermed er denne type terrasesvarmere særligt velegnet, hvis du har børn, der leger på terrassen. Ledningen kan ligeledes fastgøres og skjules, så der ikke er risiko for, at du eller nogen af dine gæster snubler over ledningen.

Ulempen er omvendt at de er mindre fleksible og i mindre grad end eksempelvis fritstående gulvmodeller kan flyttes rundt efter behov.

Fritstående terrassevarmere

De fristående modeller er fleksible og funktionelle i mange forskellige sammenhænge. De kan flyttes rundt på terrassen efter behov, og mange af modellerne kan anvendes både ude og inde. Derfor har du typisk kun behov for én terrasevarmer, hvis du vælger denne type. Du kan  De fleste modeller skal blot tilsluttes en stikkontakt, så er de klar til brug. 

En væsentlig ulempe ved en fritstående terrassevarmer er, at den er mere udsat for stød og skub, der kan resultere i, at terrassevarmeren vælter. Derudover er det vigtigt at sikre terrassevarmeren i tilfælde af kraftig blæst. Modellerne der er tilsluttet med ledning giver desuden risiko for, at du kan komme til at snuble over ledningen. Derfor er det rigtig vigligt at sikre, at ledningen og eventuel forlængerledning har den rigtige længde, så ledningen ikke spændes ud over gulvhøjde.

Terrassevarmere til placering under bordet

Hvis du drømmer om at kunne folde ben og fødder varme, når du sidder udenfor en småkølig sommeraften, er det værd at overveje, om en terrassevarmer til placering under havebordet er noget for dig. De fleste terrassevarmere varmer oppefra, så du fint kan holde varmen på overkroppen, mens fødderne er kolde. Og så kan det alligevel hurtigt blive en kold fornøjelse at sidde ude. 

Med denne type terrassevarmer får du samme fleksibilitet som ved fritstående modeller. Flytter du havebordet, kan du nemt flytte terrassevarmeren med, så længe du har en forlængerledning, der er lang nok.

Vælger du en terrrassevarmer til placering under bordet skal du dog være påpasselig med at placere terrassevarmeren, så den ikke udsættes for skub og spark, der kan få den til at vælte. 

Bordterrassevarmere

Elegant og nem løsning der er super fleksibel og nem at håndtere. De praktiske bordterrassevarmere minder i udseende om en klassisk bordlampe. Den kan placeres midt på havebordet, så alle omkring bordet kan få samme udbytte af de varmende stråler. Bordmodellerne er nemme at bruge, og de kan nemt flyttes. Tilslut dem blot stikkontakten og så er den klar til brug.

Ulempen er at hvis alle omkring havebordet skal have lige meget glæde af terrassevarmeren, skal den placeres midt på bordet. Og det kan være generende, når man skal tale sammen på tværs af bordet. Opvarmningsarealet er typisk mindre end vægmodellernes eller en fritstående models.