Kurv 0

Liggeunderlag

Liggeunderlag er det perfekte valg til soveunderlag, hvis du skal sove ude i naturen eller et sted, hvor du selv skal medbinge dit underlag. Her på siden har vi et stort udvalg af liggeunderlag, både skumunderlag og selvoppustelige underlag. Du kan desuden også læse mere om fordelene ved at vælge et liggeunderlag nederst på siden.

Underlag med god varmeisolering

Der findes to primære type af liggeunderlag; skumunderlag og selvoppustelige liggeunderlag. Hvilken type underlag, du skal vælge afhænger af, hvilke situationer du skal bruge det til og dermed, hvad formålet med liggeunderlaget er:

  • Komfort
  • Varmeisolering

En fordel fælles for begge typer af liggeunderlag er dog, at de vejer meget lidt og kan komprimeres. Derfor er de lette at transportere.

Skumunderlag - God varmeisolering

Skal du sove i telt på liggeunderlag, hvor du ligger forholdsvis tæt på jorden, så er varmeisolering fra jordens kulde vigtigt, når du vælger liggeunderlag. Teltets underlag giver nemlig ikke særlig meget isolering.

Der er tre fordele ved at vælge et skumunderlag:

  • Isolering
  • Underlagets vægt
  • Kan ikke punktere

For det første, er liggeunderlag af skum bedre isoleret end de selvoppustelige liggeunderlag. Det skyldes, at luften inde i de oppustelige underlag ikke er isolerende, hvorimod skummet, som skumunderlaget består af bedre holder kulden borte.

Selvoppustelige liggeunderlag har dog lidt skum indbygget i sig. Derfor er der nogen isoleringsværdi heri. Så selvom luftmadrasser er mere komfortable, holder liggeunderlag dig bedre varm om natten, da liggeunderlag ikke udelukkende er fyldt med luft.

For det andet er skumunderlag lettere end de oppustelige liggeunderlag. Materiale som kan holde på luften vejer mere end skum, som ikke skal være tæt. Derfor er skumunderlaget perfekt til dig, som skal på vandretur.

For det tredje er skumunderlag nærmest umulige at få til at gå i stykker til forskel fra det oppustelige underlag, som kan punktere. Den største ulempe ved skumunderlaget er dig, at liggekomforten ikke er helt i top som med både de selvoppustelige liggeunderlag og luftmadrasserne.

Selvoppustelige liggeunderlag - God komfort

Skal du sove i telt i sensommeren i sydeuropa, hvor jorden er varmet godt op, eller bruge liggeunderlaget på lejrskole indendørs, er komfort formentlig vigtigere for dig end god varmeisolering.

Det oppustelige liggeunderlag giver en bedre komfort til nattesøvnen end skumunderlaget. Til gengæld går de lettere i stykker end skumunderlagene, da de isolerer med luft og dermed kan punktere.

Selvom der er forskel på komforten på de forskellige typer af liggeunderlag, så er et liggeunderlag stadig et tyndt underlag at sove på. Så hvis du ønsker campingudstyr med den ultimative komfort, bør du overveje en luftmadras.

En anden mulighed for ekstra komfort og varmeisolering er en sovepose af høj kvalitet.