Kurv 0

Soveposer til voksne & børn

Skal du en tur på camping eller i telt, så er en sovepose et nødvendigt stykke udstyr. En sovepose af høj kvalitet er helt nødvendig for, at du kan holde varmen om natten. Her på siden finder du et stort udvalg af soveposer, så du kan finde den, som passer til dig. 

Hold varmen om natten med en kvalitetssovepose

Her på siden kan du finde et stort udvalg af soveposer, så du kan købe netop den sovepose, som passer til dig og din tur. Der er forskel på, hvilken sovepose, du skal vælge, afhængigt af, hvor du skal sove henne, men også hvem du er. Din nye sovepose skal selvfølgelig passe til dig. 

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vælger sovepose?

At vælge den rette sovepose har stor betydning for, om du får en ordentlig nattesøvn på din tur, og derfor også hvor veludvilet du er, så du kan nyde dagene. Derfor skal du vælge ud fra to primære overvejelser:

  • Hvor skal jeg hen? 
  • Hvordan passer soveposen bedst til mig? 

Disse to overvejelser skal gerne bidrage til, at du kan vælge den rigtige sovepose. 

Der er selvfølgelig forskel på, om soveposen skal bruges på en lejrskole, hvor man sover indendørs, eller om du skal på vandring oppe på et bjerg. Det kræver mere af en sovepose at holde dig varm i et telt på et bjerg om natten end i en køjeseng på en lejrskole. Der er tre faktorer, som adskiller, hvordan en sovepose holder dig varm:

  • Konstruktion
  • Fyld - Dun eller syntetisk/fiber
  • Komforttemperatur

Vil du vide mere om disse tre, kan du læse i det i guiden her nedenfor. 

Din sovepose skal selvfølgelig også passe til dig. Simpelt sagt, du skal kunne være i den. Hvis du er måler mere end 1,75 m, kan du med fordel vælge en længere model. Hvis du vælger en for kort sovepose, kan den ikke slutte tæt om din halv og hoved, og så vil du komme til at fryse. 

Hvilket andet campingudstyr skal jeg huske?

En sovepose alene er ikke nok til at holde dig varm. Når du sover i soveposen, maser isoleringen sammen under dig mod jorden. Derfor isolerer den ikke så godt længere mod jordens kulde. Derfor er det vigtigt at huske et underlag. Her kan du vælge mellem en luftmadras eller et liggeunderlag

Skal du sove i telt, er det selvfølgelig også vigtigt at købe et telt, som passer til din tur, ligeså vel som soveposen. 

Derudover er det væsentligt, at du kan bære dit udstyr omkring. Især hvis du skal på vandretur. Enhver vandretur kræver en praktisk rygsæk. Se vores udvalg af vandrerygsække her.