Kurv 0

Tennisbolde

De forskellige typer tennisbolde indeholder en række hemmelige ingredienser til et godt spil. Den rette hoppeevne, gas i kernen, som får bolden til at svæve og filt, der styrer boldens retning. Vælg den rette type til dit tennisspil, uanset om du er begynder, erfaren eller tennisspiller på eliteplan. Se udvalget herunder.

En god tennisbold

Hvorfor vælge gode tennisbolde?

  • Holdbarheden er længere
  • Det betaler sig økonomisk
  • Du får flere bolde over nettet

Fordi holdbarheden er længere på gode tennisbolde, betaler det sig at give lidt ekstra for en god kvalitet. Som nybegynder betaler det sig spillemæssigt, fordi gode tennisbolde giver et bedre spil og sørger for flere bolde over nettet.  

Hvad gør gode tennisbolde gode?

Der er flere konkrete parametre, der gør en god tennisbold god. De tre vigtigste er hoppeevnen, gasindholdet og filten. 

  • Hoppeevnen er ikke den samme for alle tennisbolde. En god tennisbold skal kunne hoppe ca. 140 cm – dette gælder, når du fra 2,5 meters højde smider bolden ned på et hårdt underlag. Ved et almindeligt kast fra ståhøjde er det naturligvis lavere. En bold, der hopper højere, er svær at styre og dermed holde på banden. En bold, der hopper mindre kan ikke komme så langt eller hurtigt frem i spillet og kan derfor være svær at håndtere for en nybegynder. 
  • Gasindholdet i en tennisbold siver naturligt ud gennem gummiet efterhånden som bolden bruges. Gode tennisbolde har en gasart i sig, der siver langsommere ud, og derfor holder bolden i god stand i længere tid. Gummiens kvalitet spiller også en rolle for, hvor hurtig gassen siver ud af bolden. For at modvirke et for hurtigt gastab sælges tennisbolde i rør med overtryk – så snart røret åbnes begynder udsivningen af gassen.
  • Filten på en tennisbold er ikke blot til pynt. Det let ru, men dog bløde materiale har til formål at gribe fat i tennisketcheren, så bolden kan styres i et slag. Med rotation i slaget kan du som tennisspiller styre boldens retning bedre, og det er derfor vigtigt, at filten på dine tennisbolde ikke er for slidt.

Køb gode tennisbolde online i vores udvalg her på wupti.com.