Kurv 0

Crosstrainer

Aktivér hele kroppen med en crosstrainer. Når du træner på crosstraineren, er hele din krop i bevægelse på en skånsom måde, da du undgår hårde stød op gennem kroppen. Crosstraineren er god for både hård og effektiv træning og genoptræning.

Skånsom og intensiv træning

Crosstrainer til effektiv og udfordrende konditionstræning

En crosstrainer kombinerer det bedste fra et løbebånd, en motionscykel eller spinningscykel og en stepmaskine. Derfor er crosstraineren blandt de mest populære træningsmaskiner i træningscenteret.

På en crosstrainer aktiverer du stort set hele kroppen. Det er specielt de store muskelgrupper i ben og lå, der arbejder. Men også armene bliver aktiveret, og derfor bruger du også musklerne i overkroppen og også kernemuskulaturen. Du træner med andre ord det meste af kroppen.

Træning på en crosstrainer er desuden mere skånsomt end eksempelvis løb, da du undgår de mange stød op gennem kroppen, som du får under løb. Fødderne er solidt plantet på crosstrainerens pedaler hele tiden. Dermed minimeres risikoen for eksempelvis overbelastningskader i knæ, ankler og hofter, som er blandt de hyppigste skader for løbere.

Hvis du er nybegynder i træningsverdenen, kan en crosstrainer også varmt anbefales. Du vil hurtigt kunne mærke fremskridt på konditionen. Og den skånsomme træningsform betyder, at risikoen for at løbe ind i en overbelastningsskade tidligt er lille.

En crosstrainer er en blandt mange muligheder for træningsudstyr til hjemmet. Bliv klogere på løbebånd, motionscykel, crosstrainer og romaskine:

Vigtige specifikationer på din crosstrainer

Når du skal vælge din nye crosstrainer, er der visse specikationer, som du skal være opmærksom på. Især svinghjulets vægt er vigtig for din træningsmaskine, da det er svinghjulet, som er med til at styre modstanden i crosstraineren. At en crosstrainer har et tungt svinghjul, er ikke lig med, at den er hård at bruge, men det betyder, at den kan yde mere modstand end crosstrainere med mindre svinghjul.

Det er en god idé at vælge en crosstrainer med flere modstandsniveauer og endda træningsprogrammer. Modstandsniveauerne er de niveauer, som du kan indstille din crosstrainer til at yde. Ligesom på en cykel, går overgangen mellem gearene nemmere, når du har flere gear. En crosstrainer med træningsprogrammer er derimod forudindstillede programmer, så du ikke selv skal sætte dit træningsprogram sammen. Det gør træningen lettere.

Fordrevet eller bagdrevet crosstrainer

Her på siden vil du finde crosstrainere med svinghjulet foran eller bagpå. Det er det, der menes med fordrevet eller bagdrevet crosstrainer. Fordrevne crosstrainere har en fladere fornemmelse, når du bruger den. Altså en fornemmelse af, at du "løber" på en flad vej. En bagdrevet crosstrainer derimod har en mere stejl fornemmelse. Det er hovedsageligt en smagssag, men vær opmærksom på, at bagdrevne crosstrainere er billigere end fordrevne.