Kurv 0

Løbebånd

Løb en tur uden at skulle tænke over vejret med et løbebånd derhjemme. Her på siden finder du et stort udvalg af løbebånd. Under produkterne kan du desuden finde råd og vejledning i dit valg af løbebånd.

Løb på løbebånd er en yderst effektiv træning

Løb på løbebånd - så er du uafhængig af vejr og vind

Mange dedikerede løbere kender sikkert irritationen over, at det danske efterårs- og vintervejr byder på alt fra regn og sne til storm og isslag. Det kan gøre det endog meget svært at få løbetrænet regelmæssigt. Men med et løbebånd kan du blive uafhængig af vejret og dermed holde træningen ved lige - også når det er mørkt, koldt og regnfuldt udenfor.

Vælg det rigtige løbebånd til dig

Du finder løbebånd i mange forskellige mærker og prisklasser. Vores bedste råd er, at du først og fremmest bør vælge dit løbebånd ud fra dine forventninger til, hvor meget du skal bruge løbebåndet.

Skal du udelukkende bruge løbebåndet som supplement til udendørs løb i vinteren, og forventer du at finde tid til 2-3 kortere løbeture om ugen, så kan du lettere nøjes med en af de lidt mindre og prisbillige modeller. Her må du undvære de mest avancerede computerindstillinger, motoren i maskinen er lidt mindre end i de dyrere modeller, ligesom løbefladen typisk også er en smule mindre.

Forventer du omvendt at komme til at bruge løbebåndet rigtig meget, gør du dig selv en tjeneste ved at vælge en kraftigere og mere robust model. Her får du en kraftfuld motor, en stor løbeflade og lidt flere indstillingsmuligheder, så du kan udfordre dig selv. Komforten er som udgangspunkt højere, når du vælger et dyrere løbebånd. Så hvis du skal bruge løbebåndet meget, bør du kigge på de lidt kraftigere og dyrere modeller.

Hvilke specifikationer skal man kigge efter?

Dit valg af løbebånd afhænger af din og din families løberutiner. Løbebånd findes i mange forskellige udgaver, som har forskellig kvalitet og selvfølgelig forskellig pris. Nogle af de ting, som du skal tage stilling til, er motorkraft, løbeflade, antal personer, som bruger løbebåndet, samt din løberutine eller din løbetræning.

Motorkraften på dit løbebånd afhænger af flere ting. For eksempel bør dit løbebånd være stærkere, hvis hele familien skal bruge det, hvilket kræver flere hestekræfter. Hvis du træner intervaltræning på dit løbebånd, vil du løbe hurtigere, end hvis du bruger det til joggeture. Derfor skal din motor også have flere hestekræfter, så det har en højere hastighed. Desuden har et løbebånd med en stærkere motor en længere levetid. Derfor kan det være en god investering at købe et løbebånd med en bedre motor.

Løbefladen på dit løbebånd er et andet vigtigt punkt. Når man løber hurtigt tager man ofte længere skridt. Derfor er en større løbeflade vigtig, hvis du løber hurtigt eller træner intervaltræning. Hvis du derimod bruger dit løbebånd til mindre joggeture, kan en mindre løbeflade være ok. Desuden giver det en bedre stabilitet at løbe på et større areal.

Det er vigtigt at bemærke, at tingene jo selvfølgelig hænger sammen. Så din løberutine og antal personer, som skal bruge løbebåndet, begge påvirker de valg du tager i forbindelse med dit køb af løbebånd.