Kurv 0

Romaskiner

Når du træner på en romaskine, træner du hele kroppen. Både kredsløb og muskler bliver trænet. Se det store udvalg af romaskiner til billige priser her på siden. Få desuden også råd og vejledning nederst på siden, hvis du er i tvivl om, hvilken romaskine du skal vælge.

Træn hele kroppen med en romaskine

Romaskine til styrke- og konditionstræning derhjemme

Med en romaskine kan du træne dig til den sunde og stærke krop, du drømmer om. Romaskinen kombinerer det bedste fra konditionstræning og styrketræning, og derfor er det én af de træningsmaskiner, hvor du får allermest ud af dine anstrengelser.

Hvilke områder træner du med en romaskine?

Du bruger hele kroppen, når du træner på en romaskine. Musklerne i benene aktiveres rigtig meget, armene tager ligeledes del i arbejdet. Og endelig bruger du din kernemuskulatur undervejs. Du får med andre ord inddraget hele kroppen i ét træninspas.

Træning på en romaskine hører til kategorien kredsløbstræning. Med kredsløbstræning menes der træning, som styrker hjerte- og lungefunktionen. Også kaldet konditionstræning. Det betyder, at din krop bliver bedre til at optage ilt, hvilket skaber en bedre velvære.

Når du aktiverer hele kroppen med en romaskine, træner du også dine muskler meget og opbygger dem, så du bliver stærk og muskuløs.

En romaskine er velegnet til de fleste. Du kan nemt komme i gang med træningen, og du kan hurtigt mærke fremskidt. På en romaskine kan du indstille modstanden til dit nuværende niveau, så du hele tiden kan presse dig selv og få det maksimale ud af din træning. Uanset om du er nybegynder eller erfaren motionist, vil du opleve, at du med en romaskine kan styrke.

Problemer med ryggen?

Hvis du har problemer med knæene eller ondt i ryggen, bør du dog overveje en anden type motionsmaskine, da træningspositionen på en romaskine stiller krav til ryggen.

Typer af modstand på romaskinen

Når du skal vælge den rette romaskine, er typen af modstand noget af det første, som du skal tage stilling til. Typen af modstand i romaskinen vil påvirke, hvor god en ro-oplevelse, som du har, når du bruger maskinen.

Der findes 3 typer af modstand:

  • Magnetisk modstand
  • Luftmodstand
  • Vandmodstand

Magnetisk modstand er elektrisk drevet modstand, som er mere støjsvag end luftmodstand og vandmodstand. Hvis man er vant til at ro på vandet, så ved man, at vand ikke giver en konstant modstand. Det kommer i bølger. Magnetisk modstand giver en konstant modstand, hvilket er grunden til, at det ikke føles så naturligt, som luft- og vandmodstand.

Luftmodstand skabes via små vinger, som er påsat på svinghjulet. Det betyder også, at modstanden bliver større, jo hurtigere du ror. Luftmodstand kan styres på romaskinen ved hjælp af en lille ventil.

Vandmodstand er det tætteste, du kommer på en naturlig fornemmelse af at ro på vandet. Den største ulempe ved vandmodstand er, at romaskiner med vandmodstand som oftest er dyrere end de andre typer romaskiner.