Kurv 0

Spinningcykel

En spinningcykel er konstrueret som en racercykel, hvilket betyder, at den er bygget til træning med høj intensitet. Se det store udvalg af spinningcykler her på siden. Læs desuden mere om spinningcyklen som motionsmaskine længere nede på siden.

Træning med høj intensitet

Effektiv konditionstræning i hjemmet

En spinningcykel er bygget til hård konditionstræning med høj intensitet, som hurtigt og effektivt forbrænder kalorier. Spinning er en af de mest effektive måder at slanke dig på, hvilket også er grunden til, at man ser så mange spinninghold og -centre. Cykling er en effektiv form for motion, og hvis du er tilhænger af at få din daglige motion ved at cykle, kan en spinningcykel være valget for dig.

Hvad karakteriserer en spinningcykel?

En spinningcykel kan på mange måde sammenlignes med en racercykel, som holder stille indenfor. Spinningcykler er konstrueret med samme facon, som en racer, hvor du sidder lænet forover styret. Dette gør, at du bedre kan øge intensiteten i din træning ved at rejse dig op på cyklen og træde endnu hårdere i pedalerne. På spinningcykler kan styrets og sadlens placering desuden justeres, så det er tilpasset dig. Sadlen på en spinningcykel kan også sammenlignes med en racer, hvor sadlen er smallere og fastere end en motioncykel.

En spinningcykel vil som oftest kunne fås med brugerprofiler frem for træningsprogrammer. Det skyldes, at belastningen på spinningcykler manuelt skal instilles, når du cykler, så du får et bedre flow i din træning. Du skal dog være god til at motivere og presse dig selv, når du kører på din spinningcykel derhjemme, da du ikke har en instruktør eller et program til at guide dig. Til gengæld har du friheden til selv at stykke dit spinningprogram sammen, så det passer til dit niveau og den træningsindsats, du har sat dig for.

En anden vigtig pointe omkring spinningcykler er, at de har fastnav. Det betyder, at pedalerne hænger sammen med svinghjulet. Svinghjulet på en spinningcykel er tungere end på en motionscykel. Derfor er det hårdere at sætte i gang på en spinningcykel. Så når svinghjulet kører, kører pedalerne med, og stopper først, når svinghjulet stopper.

Leder du i stedet efter en motionscykel?

Lyder det til, at en motionscykel er mere dig? En motioncykel, som har en blødere sadel, en mere oprejst cykelstilling samt et udvalg af træningsprogrammer. Se vores store udvalg af motionscykler her.