Kurv 0

Foam rollers

Har du meget anspændte muskler og døjer med ømhed? Så bør du prøve en foam roller. Her på siden finder du et stort udvalg af foam rollers, og længere nede kan du læse mere om foam rollers' egenskaber og få hjælp til at vælge.

Fantastisk redskab mod ømme muskler

Et simpelt redskab til ømme muskler

Foam rollers kommer i et væld af udgaver, som varierer på farve, hårdhed og struktur. Her på siden finder du både glatte foam rollers, strukturerede foam rollers, hårde og bløde foam rollers. En foam roller er faktisk blot et aflangt rør, som er belagt med et lag af skum. Det er dette lag af skum, som afgør, hvilken type foam roller, det er. Selvfølgelig varierer længden og tykkelsen også på foam rollers, hvilket påvirker hvilken foam roller, der passer bedst til hvilke øvelser.

Hvad bruger man en foam roller til?

En foam roller er en type af fitnessudstyr, som man bruger til at give sig selv massage eller behandling på ømme muskler og sørger for at få dem løsnet op. Helt enkelt bruger du en foam roller ved at ligge dig på den og rulle frem og tilbage hen over det sted på kroppen, som har behov for afspænding. På den måde bruger du din egen kropsvægt til at lægge tryk på og stimulere dine problemområder.

At bruge en foam roller er med til at reducere ømhed efter træning. Hvis du derudover har skavanker eller muskelskader, kan en foam roller også være med til at afhjælpe disse. At bruge en foam roller kan til og med også være skadesforebyggende, da du undgår at spændinger bygger sig op i dine muskler, som kan udvikle sig til skader med tiden.

Hvor ofte skal man bruge en foam roller?

At bruge en foam roller er lig med afspænding, massage og øget velvære. Ingen af disse ting kan du få for meget af. Derfor skal du endelige bare rulle løs på din foam roller. Det er en rigtig god idé at bruge en foam roller i forbindelse med træning, hvad enten det er styrketræning eller anden form for træning, som kan gøre dine muskler spændte.

Dit arbejde kan gøre dig anspændt

Det kan også være en god idé at bruge en foam roller som følge af påvirkning fra dit arbejde. Mange jobs indebærer hårdt fysisk arbejde, som eksempelvis murer eller skovarbejder, som jo egentlig på mange måder minder om styrketræning. Du bruger dine muskler, som derfor kan blive spændte og ømme, og du kan risikere skader som følge heraf. Sørg for at få spændt dine muskler ud, så du holder længere i jobbet.

Hvis du derimod har et kontorarbejde, hvor du dagen lang sidder foran en computer, kan dette job også have følgevirkninger, som en foam roller kan afhjælpe. At sidde i samme stilling kan være hårdt for dine hofter og muskler heromkring. Desuden kan mikrobevægelser med mus og tastatur tære på arme, skuldre, nakke og ryg, hvor spændinger kan opbygge sig. Her kan en foam roller være et godt redskab til at afhjælpe disse spændinger, så også du kan holde længere i jobbet uden skader.

Der er derfor mange ting i løbet af dagen, som vil påvirke dig. Du kan derfor ikke bruge en foam roller for ofte.

Hvilken foam roller skal man vælge?

3 ting påvirker, hvilken foam roller du skal vælge:

  • Foam rollerens hårdhed
  • Foam rollerens overflade
  • Foam rollerens størrelse

Den foam roller du vælger skal først og fremmest passe til de skavanker, du har, og hvor hård en massage, du har behov for. Jo hårdere en massage, du skal bruge, jo hårdere en foam roller, skal du vælge.

Derudover kan en foam roller med struktur frem for glat overflade gå ind og arbejde endnu mere med dine ømme punkter. Så hvis du har behov for en mere dybdegående behandling, skal du vælge en foam roller med struktur.

Foam rollerens størrelse har betydning, da det er svært at massere et lille koncentreret område effektivt med en stor foam roller. Så hvis du har ondt på armen, skal din foam roller være mindre end hvis du skal bruge den til at massere din ryg.

Har du problemer med skuldre kan et træningselastik være et godt supplement til din foam roller.