Kurv 0

Håndvægte og vægtskiver

Styrketræning med høj intensitet er stort set lig med træning med håndvægte og vægtskiver. Her på siden finder du et stort udvalg af håndvægte og vægtskiver fra kendte mærker til en billig pris. Læs også mere om træning med håndvægte længere nede på siden.

Styrketræning med høj intensitet

Brug af håndvægte hjemme til træning er en god måde, hvorpå du kan styrketræne med enkelt træningsudstyr. Du kan både træne kun med håndvægte og få en varieret og god workout, men du kan også med fordel kombinere fitness med håndvægte med meget andet udstyr.

Træning med håndvægte

Styrketræning kræver træning med vægt. Hvad enten du foretrækker træning med håndvægte eller vægtstænger med vægtskiver. Du kan selvfølgelig også kombinere de to ting.

Med forskellige øvelser med håndvægte kan du få en alsidig træning hjemme og få trænet hele kroppen. Du kan selvfølgelig træne dine arme, som man ser mange foran spejlet nede i fitnesscenteret. Husk at du har mange forskellige muskler i dine arme, så træn både underarm, biceps og triceps, når du træner arme. 

Men du kan også udnytte den ekstra vægt til at træne dine ben, baller, ryg og mave mere intenst, end hvis du ikke benytter ekstra vægt. Tag dine mavebøjninger med en håndvægt for at intensivere træningen, eller hav en håndvægt med, når du laver squats, så du får den veltrænede numse, som du drømmer om.

Det er meget forskelligt, hvor meget man kan løfte i de forskellige øvelser. Derfor kan det være en fordel af investerer i et sæt af håndvægte, hvis du ønsker at bruge dem til en full body workout. Dine lårmuskler og ballemuskler er garanteret stærkere end dine armmuskler simpelthen fordi, at de er større. Desuden har du så mulighed for at forøge vægten, som du bliver stærkere med tiden.

Valg af håndvægte

Det kan være rigtig svært at udvælge ét sæt rigtige håndvægte til dig. Især hvis du er nybegynder og ikke er helt klar over, hvor meget du kan løfte, og hvor tungt det bør være at styrketræne. Samtidig kan det også være rart at prøve træning med håndvægte af uden at skulle investerer i det helt store sæt.

Hvor tunge skal håndvægtene være?

Det er vigtigt, at du ikke vælger håndvægte, som er for lette, da du i så fald ikke vil se resultater af din træning. På den anden side skal de heller ikke være så tunge, at du skal "æde dig selv", som man ofte hører de professionelle sportsudøvere sige.

Som hovedregel skal du kunne klare et sæt. Et sæt består af 3x12 gentagelser af en øvelse, hvor du holder pause mellem hver 1x12 gentagelser. Ved tredje gang skal de sidste gerne være så tunge, at du lige netop kan klare det. Så kan du skifte øvelse eller holde en lidt længere pause end mellem hver 1x12 gentagelser.

Hvis dine håndvægte er tunge nok til det, så får du virkelig noget ud af din træning. Efter en periode vil du opleve, at det bliver lettere for dig at komme igennem træningen. Så er det på tide med nogle tungere håndvægte.

Stort udvalg af håndvægte og vægtskiver

Her på siden finder du et stort udvalg af håndvægte og vægtskiver, så uanset hvor øvet du er, vil du finde vægte, som passer til dig.

Håndvægte og vægtskiver fra kendte mærker

Er du på udkig efter håndvægte af høj kvalitet, så har vi håndvægte og vægtskiver fra kendte mærker som InShape, Toorx og Reebok.

Andet træningsudstyr til styrketræning

Er du på udkig efter mere udstyr, som kan supplerer din styrketræning hjemme, så har vi her nogle forslag til dig.

Når du styrketræner med håndvægte, kan dét at komme i de rigtige positioner være problematisk, hvis du ikke har en træningsbænk eller en træningsmåtte til at udføre øvelserne på.

Et andet godt redskab til at supplere styrketræningen er kettlebells. Kettelbells er i mange øvelser nemmere at holde fast i end håndvægte.

Husk desuden også, at styrketræning er rigtig hårdt ved dine muskler og din krop. Derfor kan en foam roller være et rigtig godt redskab til at afspænde dine muskler og passe på din krop.