Kurv 0

Medicinbolde

Medicinbolde er træningsudstyr til crossfit som har de bedste egenskaber fra bolden og vægten kombineret i ét produkt. Se det store udvalg af medicinbolde her på siden. Nederst på siden kan du læse mere om træning med medicinbold og få inspiration til øvelser med medicinbold.

Aktivér hele kroppen med funktionel træning med medicinbold

En medicinbold, også kaldet en wall ball eller en slammer ball, er en tung bold til træning, som absorberer stød fra gulvet og derfor ikke hopper, som andre bolde gør. Træning med medicinbolde er perfekt til core træning og crossfit, men i denne træning aktiverer du hele kroppen. Læs herunder mere om træning med medicinbold og få eksempler på øvelser med medicinbold.

Træning med medicinbold

Medicinbolde er fantastiske til crossfit og hjemmetræning, da de som redskab både åbner op for nye spændende øvelser end andet træningsudstyr, og samtidig giver mulighed for at øge sværhedsgraden og udfordringen ved almindelige øvelser. 

Du har dermed mulighed for at styrketræne eksplosivt, hvilket er med til hurtigt at skabe resultater, så du opnår din drømmekrop. Medicinbolden er især god til at træne din kernemuskulatur. Derudover træner du både kondition og koordination, når du træner med medicinbold. Træning med medicinbold er dermed god træning for:

  • Styrketræning (især core)
  • Eksplosivitet
  • Kondition
  • Koordination
  • Aktiverer hele kroppen

 

Øvelser med medicinbold

For at du kan komme godt i gang med fitness derhjemme, har vi her samlet tre øvelser, som du kan lave med medicinbold, så du får aktiveret hele kroppen.

Mavebøjninger med medicinbold

Når du normalvis laver almindelige mavebøjninger på gulvet, så aktiverer du kun mavemusklerne. Ved at inkorporere en medicinbold, kan du samtidig træne triceps og brystmusklerne. Du kan vælge at lave dem på en træningsbold, hvilket giver ekstra udfordring, men du kan altså også lave dem på gulvet, eventuelt på en træningsmåtte.

Sådan gør du:

Læg dig på gulvet (eller træningsbolden). Hold medicinbolden i strakte (ikke over-strakte) arme. Brug mavemusklerne til at tage en mavebøjning. Kun op til, hvor det stadig er hårdt at tage mavebøjningen. Kommer du helt op og sidde, så du ikke bruger mavemusklerne længere, er du kommet for langt. Som du lægger dig ned igen, fører du armene op over hovedet.

Dette giver både ekstra vægt og udfordring til mavemusklerne og resten af kernemuskulaturen og aktiverer dine arme.

Armbøjninger på medicinbold

Armbøjninger er endnu en klassisk øvelse, som du formentlig kender. Denne øvelse kan du også lave med en medicinbold, så øvelsen bliver mere udfordrende og effektiv.

I denne øvelse aktiverer du både dine arme, som du plejer, men din core, skuldre, bryst og baller bliver også ekstra aktiveret, når du balancerer på en medicinbold. 

Sådan gør du:

Læg medicinbolden på jorden. Sæt hænderne stabilt på medicinbolden. Sæt dine fødder med lidt afstand, så du også står forholdsvis stabilt. Spænd i baller, arme, core og ben. Skub dig så stille og kontrolleret op i strakte arme og sænk dig stille og kontrolleret ned igen. Gentag øvelsen.

Lunges med medicinbold

Lunges er normalvis en øvelse, som kun træner ben og baller - hvilket den gør effektivt.

Ved at bruge en medicinbold i denne øvelse, har du mulighed for at aktivere din core og arme også, samtidig med at du gør øvelsen endnu mere effektiv for ben og baller.

Sådan gør du:

Stil dig oprejst med medicinbolden ind til brystet. Træd frem på det ene ben og sæt knæet næsten ned til jorden. Samtidig med at du træder frem, skubber du medicinbolden op over hovedet i strakte arme. Træd tilbage igen til oprejst position og træk medicinbolden ned til brystet igen. Gentag med det andet ben.

Alternativer til medicinbolde

Den helt store fordel ved medicinbolden er, at det er vægte, som er formet som en bold. Det vil sige, at du har mulighed for at udnytte boldens funktioner og samtidig styrketræne. Alternativt kan du også bruge almindelige håndvægte eller kettlebells til styrketræningen.