Kurv 0

Sjippetov

Træning med sjippetov og speed rope er træning med høj fedtforbrænding som på samme tid er både konditionstræning, træner din ben- og kernemuskulatur og træner din koordinationsevne. Se hele udvalget af sjippetov her på siden og læs mere om valg af sjippetov og træning med sjippetov nederst på siden.

Simpelt redskab til intens fitness

At hoppe i sjippetov kender du garanteret fra, at du var barn og hoppede i skolen. Som voksen kan du sagtens overføre det sjov, som du havde med sjippetovet som barn til din træning. Fitness med sjippetov er nemlig både sjov og intens konditionstræning, som er let at udføre, da det ikke kræver andet udstyr end et sjippetov.

Træning med sjippetov

Konditionstræning og kredsløbstræning med sjippetov er meget brugt inden for eksempelvis boksetræning og crossfit, da det er meget intens træning med høj fedtforbrænding, træning af koordination, kondition, balance og styrke på én gang.

Høj fedtforbrænding opnår du, da du bruger hele kroppen intenst. Faktisk forbrænder du omkring 1000 kalorier i timen, når sjipning er din foretrukne form for træning. Du aktiverer hele kroppen, når du sjipper, hvilket medvirker til en høj forbrænding.

Konditionstræning er den primære form for træning, som sjipning bidrager til. Det er (eller kan være) træning i højt tempo, som giver dig sved på panden og får pulsen op på kort tid. Derfor får du også meget ud af en times træning med sjippetov sammenlignet med mange andre sportsgrene, hvor du opbygger den intense træning langsommere.

Koordination bliver træning rigtig godt, når du sjipper. Din koordination bliver hovedsageligt trænet, når du bliver så øvet, at du begynder på at lave tricks og kombinationer, når du sjipper. Det kræver selvfølgelig mere af dine koordinationsevner at kombinere forskellige hop, og derved vil du få trænet din koordination.

Styrke i forbindelse med træning med sjippetov foregår hovedsageligt i ben og lægge, som du bruger til at hoppe. Derudover træner du også baller og lår, når du begynder at lave mere komplicerede hop. Dine underarme og skuldre bliver desuden også trænet, når du holder sjippetovet og svinger det. Det kræver en vis udholdenhed for både arme og ben at sjippe i længere tid. Din core bliver desuden også strammet op, da du bruger din kernemuskulatur meget, når du hopper for at holde dine hop stabile og kontrollerede. 

Fitness med sjippetov er således både sjov og givende træning, som kan udøves på mange niveauer. Når du føler dig klar, kan du sætte tempoet op og begynde på nogle mere komplicerede sjipperutiner.

Valg af sjippetov

Der findes flere forskellige typer af sjippetov, som du kan vælge, når du skal i gang med at bruge sjippetovet i din træning.

Sjippetovets vægt

Du kan få sjippetov med forskellig vægt, længde og af forskellige materialer. Sjippetov vejer som regel ikke særlig mange gram. Sjippetov, som ikke vejer særlig meget, er gode til speed jump og tricks. Til gengæld er sjippetov med mere vægt bedre til træning, hvor høj fedtforbrænding er formålet. Selvom sjippetov, som vejer 1 kg. ikke lyder af meget, så er det faktisk i den tungere ende af sjippetov.

Sjippetovets længde

Du kan her på siden finde sjippetov, som kan justeres i længden. Det kan være en fordel, når du skal købe et sjippetov, da tovet skal have den rigtige længde i forhold til din størrelse for at du får det maksimale ud af træningen.

Du finder den rigtige længde på dit sjippetov ved at stille dig på midten af tovet. Så skal håndtagene eller enderne af sjippetovet nå op til dine armhuler. Dér har du den rigtige længde til dig.

Sjippetovets materiale

Sjippetov findes desuden i flere forskellige materialer, som varierer i hårdhed. Hvis du er nybegynder kan et blødere sjippetov være en god idé, da det simpelthen ikke gør så ondt, når du rammer dig selv med det. Hvis du er mere øvet, kan et hårdere sjippetov være et bedre valg, da det er bedre som speed rope og mere intens træning. Sørg desuden for at finde sjippetov med håndtag, som du synes virker rare at holde ved, så det ikke gnaver i hånden på dig.