Kurv 0

Træningsbolde

En træningsbold er et fantastisk redskab til at træne ryg, mave, balance og positur. Den kan bruges i mange forskellige henseender i hverdagen, men hører også til en lang række af forskellige træningsformer som eksempelvis pilates, fitness og bruges endda inden for fysioterapi. Se det store udvalg af træningsbolde herunder og køb allerede i dag.

Varieret fitness med træningsbold

Træn din kernemuskulatur med en træningsbold

En træningsbold er en luftfyldt blød bold, som er beregnet til, at du kan sidde på den og lave øvelser med den. Når du træner med en træningsbold, har du mulighed for at lave nogle mere effektive udgaver af almindelige øvelser.

Der er for eksempel stor forskel på at tage almindelige mavebøjninger på gulvet og tage dem på træningsbolden. På en træningsbold får din ryg og lænd bedre støtte, end hvis du ligger på gulvet - også selvom du vælger at bruge en træningsmåtte.

Derudover får du aktiveret en større del af mavemuskulaturen, da du kommer længere bagover, hvilket betyder, at du skal bruge hele mavemuskulaturen for at hive dig op igen. Derudover kræver det ekstra kontrol over din krop at skulle holde balancen på bolden, mens du tager mavebøjninger.

Brug en træningsbold på arbejdet

Det kan virke fjollet at bruge en træningsbold som stol, når du er på arbejde, men det er alt andet end fjollet. Faktisk er der rigtig mange fordele ved at vælge en træningsbold som stol.

  1. Aktivér din kernemuskulatur mens du arbejder
  2. Træn din balance mens du arbejder
  3. Opnå en bedre positur mens du arbejder

De fleste træningsbolde er lavet af et materiale, som sikrer, at bolden ikke smutter under dig, når du sidder på dem, men derfor kræver det stadig en hvis balance at sidde på en træningsbold.

Den måde, du holder balancen på, er ved at aktivere din kernemuskultur. Det vil sige din mave, ryg og lænd. Når du aktiverer den, har du mindre tilbøjelighed til at falde sammen, som hvis du sidder på en afslappende kontorstol. Derved opnår du en bedre positur, da du holder dig oprejst i ryggen.

Dermed påvirker en træningsbold både din balance, din styrke og forbedrer din positur.

Øvelser med træningsbold

Der findes et væld af øvelser, som bliver mere udfordrende og derfor mere effektive, hvis du udfører dem med en træningsbold. Herunder kan du læse om 3 forskellige øvelser, som kan give dig inspiration til din træning hjemme.

Mavebøjninger på træningsbold

Mavebøjning på træningsbold udføres ved, at du lægger dig på ryggen på bolden og læner dig helt bagover. Sæt dernæst armene bag nakken, spænd i maven og brug mavemusklerne til at trække dig op til punktet lige inden, at mavebøjningen bliver lettere. Det er på den måde, at du får mest ud af din mavebøjning på bold.

Hvis mavebøjningerne bliver for lette, kan du sætte dig højere oppe på træningsbolden, så du kommer til at ligge med hovedet mere nedad. Så kræver det mere af din mavemuskulatur at trække dig op fra et lavere udgangspunkt.

Udvidet planke på træningsbold

En af fordelene ved en træningsbold er, at den er rund. Det kan udnyttes til at udvide almindelige øvelser og gøre dem mere udfordrende og dynamiske. Ét eksempel er planken.

Lav planken på træningsbold ved at lægge benene op på bolden, så bolden er placeret mellem vrist og skinneben. Stil dig på strakte arme og spænd i maven. Tril nu bolden langsomt frem og langsomt tilbage igen.

I denne øvelse træner du din kernemuskulatur ligesom du kender fra den almindelige planke, men på grund af de dynamiske bevægelser er denne øvelse mere skånsom mod din ryg.

Træn din core både foran og bagpå

En træningsbold er fantastisk til at udvide dine øvelser. I fitnesscenteret har du måske set en udgave af øvelsen, hvor du ligger fladt ned med bøjede ben og skubber dit bækken op. Nogle personer bruger endda en bodybar som ekstra vægt.

Når du udfører denne øvelse med en træningsbold får du ekstra højde på dine ben i forhold til, hvis du udfører den uden bold. Det i sig selv gør øvelsen mere udfordrende, da det er hårdere at skulle løfte underlivet højere op.

Derudover gør det også øvelsen mere udfordrende, at bolden er rund, og det derfor kræver større kontol over din krop at holde balancen. Dette giver også ekstra styrke.

Supplerende udstyr til træning med træningsbolde

Der findes et væld af træningsudstyr, som går godt i spænd med træning med træningsbold. Som nævnt i øvelse 3, så kan en bodybar være et godt redskab til at supplere, ligeså vel som håndvægte og kettlebells er gode redskaber at bruge i kombination med.

Ligesom øvelserne uden træningsbold bliver mere udfordrende og effektive med en træningsbold, så bliver øvelser med eksempelvis håndvægte og kettlebells det også af præcis samme årsag. Du skal have en bedre kontrol og stabilitet i kroppen, når du træner på en træningsbold.

Det kan være en god idé at anskaffe dig en foam roller til udspænding bagefter træning med træningsbolde, da overspændte muskler kan føre til skader.