Kurv 0

Træningselastikker

En træningselastik er et super træningsudstyr til dig, som gerne vil forme din krop gennem træning af isolerede muskelgrupper, til nybegynderen eller til dig, som skal genoptræne efter en skade. Se det store udvalg af træningselastikker her, og læs mere om træning med træningselastikker nederst på siden.

Det perfekte redskab til både styrketræning og genoptræning

Træningselastikker er et super godt redskab til fitness, da det har mange forskellige funktioner, som kan hjælpe både dig, som styrketræner meget, og dig, som lige er begyndt med træning.

Træn hele kroppen med en træningselastik

At træne med en træningselastik er for alle. Det er det, da en træningselastik åbner op for et utal af forskellige øvelser og træningsformer. Træningselastikker har flere formål i træningen:

  • Skabe modstand i træningen
  • Træne isolerede muskelgrupper
  • Sænke belastningen i træningen

Ét og samme redskab kan altså bidrage til alle disse elementer i træningen, hvilket betyder, at en træningselastik helt sikkert kan hjælpe dig i din træning.

Træningselastik skaber modstand i træning

En af de mest oplagte måder at træne med en træningselastik på er ved at udnytte elastikken til at skabe modstand i en øvelse. På den måde vil en almindelig øvelse blive mere udfordrende og dermed mere effektiv, idet den bliver hårdere at udføre.

Træning af isolerede muskelgrupper med træningselastik

Det er desuden også på grund af modstanden i elastikken, at det er muligt at bruge træningselastikken til styrketræning som et alternativ til håndvægte eller kettlebells.

Styrketræning af isolerede muskelgrupper er træning, hvor du kun træner ét led og én muskelgruppe. Med træning af isolerede muskelgrupper har du mulighed for at forme din krop, som du ønsker den. Og med en træningselastik har du et redskab, som kan bruges til mange forskellige typer øvelser, så du kommer hele kroppen rundt mere koncentreret end ved flerledsøvelser.

Samtidig fylder din træningselastik meget lidt, så du nemt kan opbevare det derhjemme og finde det frem, når du skal bruge det.

Træning med sænket belastning med træningselastik

Som nybegynder kan mange af de hardcore øvelser som pull-ups være alt for hårde, hvilket kan virke demotiverende. Hvis du binder en træningselastik om dit skinneben eksempelvis, når du laver pull-ups, vil øvelsen blive lettere.

Træningselastikker gør det desuden muligt, at du gradvist opgraderer øvelsen og gør den mere udfordrende, så øvelsen passer til dit niveau.

Genoptræning og forebygning med træningelastik

Træningselastikker kommer i flere hårdheder, som gør, at du kan finde den træningselastik, som passer til dig. Samtidig vil en træningselastik blive hårdere at bruge, jo længere du trækker det ud, hvilket også betyder, at du kan tilpasse sværhedsgraden til dit niveau.

Dette er en af årsagerne til, at en træningselastik er det perfekte redskab til genoptræning. En anden årsag er netop muligheden for at træne isolerede muskelgrupper. Hvis du for eksempel har en knæskade, som du skal komme dig ovenpå, så er det muligt at fokusere træningen på netop dét knæ.