Kurv 0

Træningsmåtter

Her på siden finder du et stort udvalg af måtter til din træning. En måtte er et fantastisk redskab til gøre din træning mere behagelig, sænke støjniveau og beskytte dine gulve. Se det store udvalg af måtter herunder og læs mere om de forskellige typer af underlag til træning.

Træningsmåtter, yogamåtter, træningsgulve og måtter til motionsmaskiner

Måtter kan på mange måder gøre din træning mere behagelig, udbytterig og effektiv. Vi fører et væld af produkter inden for kategorien måtter, som du alle kan læse om herunder.

Træningsmåtter og yogamåtter

Træningsmåtter og yogamåtter minder på mange måder om hinanden. Formålene med at bruge måtter er:

  • Undgå smerter ved øvelser og udstrækning
  • Have et skridsikkert underlag
  • Undgå støj og stød ved øvelser
  • Passe på gulvet

Når du laver øvelser, hvad end det er styrketræningsøvelser eller udstrækningsøvelser, så kan det have stor betydning for din træning, om du udfører dem på en måtte eller ej. Det er eksempelvis hårdt for ryggen at tage mavebøjninger direkte på gulvet, eller at lave øvelser hvor du lægger vægten på dine knæ eller albuer direkte på gulvet.

Desuden er det en stor hjælp i de fleste øvelser, at du ikke skrider eller føler, at du skrider på et glat gulv. Det kan en træningsmåtte eller yogamåtte også hjælpe dig med.

Hvis du derfor vælger at skåne din krop ved at træne på en måtte og derfor ikke at have den i direkte kontakt med gulvet, så undgår du smerter, som ellers vil hindre din træning og gøre den ubehagelig.

Du vil dermed også have mere udholdenhed i din træning og derfor få mere ud af den. Ligeledes bliver din træning mere effektiv, hvis du ikke skal koncentrere dig om, om du nu skrider i din øvelse.

Forskellen på en træningsmåtte og en yogamåtte

Der er mange fordele ved at træne på en måtte, men det er ikke lige meget, hvilken slags måtte, du vælger.

En yogamåtte er beregnet til at dyrke yoga, hvor man er ude i nogle stillinger, som kræver en rigtig god balanceevne. For at kunne udføre disse øvelser, skal du derfor være på et forholdsvist stabilt underlag.

Derfor er en yogamåtte tyndere end en træningsmåtte, så den både skåner dine hænder og fødder i stillingerne og fungerer som et skridsikkert underlag, uden at være så tyk, at det påvirker din balance.

En træningsmåtte derimod er mere beregnet til at beskytte din krop mod gulvets hårde overflade. Så hvis du ligger på ryggen og træner med vægte eller bruger den til udstrækning, er formålet med at benytte en måtte, at din træning skal være så behagelig som mulig, så du kan få mest muligt ud af den.

Måtter til motionsmaskiner

Når du træner derhjemme på eksempelvis din motionscykel eller din romaskine, så vil du opleve, at din maskine godt kan rykke sig en lille smule, når du virkelig går til den i træningen.

Maskinen i sig selv vejer også en del kg, for at den kan være så stabil som muligt. Derfor er der et vist pres på dit gulv, som kan opleve slidskader heraf. Derfor kan det være en god idé at tilkøbe en måtte til din træningsmaskine.

Hvis du bor i lejlighed med din motionsmaskine, kan en måtte hertil desuden hjælpe med at dæmpe støj fra træningen ned til underboen.

Træningsgulve

Træningsgulve består af gummifliser, som du kan samle til det størrelse træningsareal, som du ønsker. Til forskel fra træningsmåtten eller yogamåtten, hvor du er begrænset til måttens størrelse.

Træningsgulvene er også glimrende som et alternativ til måtter til motionsmaskiner.

Måtter i alle størrelser og farver

Hvilken størrelse eller farve, som du kunne ønske dig en måtte i, er et spørgsmål om smag og behag. Hvad end du er til en neutral sort måtte, eller en mere farverig en, så finder du bare den, som du synes er flottest!

I forhold til dit valg af størrelsen på måtten, så skal du blot være opmærksom på, at hvis du ønsker at kunne udfolde dig meget, bør du vælge en stor måtte, hvorimod en mindre måtte kan gøre det, hvis du blot skal have støtte til ryggen, når du laver mavebøjninger.