Kurv 0

10 gode tips til løbeturen

Med disse 10 tips er du sikker på at få det maksimale ud af dine løbeture på løbebåndet.

1. Løb jævnt og rytmisk

Sørg for, at hælene rammer løbebåndet – ikke fodballen. Hvis du rammer underlaget med siden af foden, vil foden ofte rulle, hvilket i værste fald kan resultere i skinnebensbetændelse, løberknæ og rygsmerter.

2. Kend din løbestil

Dine løbesko er din vigtigste træningspartner, når du løber. Din løbestil har stor betydning for, hvilken løbesko der lige præcis passer dig. Kender du ikke allerede din løbestil, kan det stærkt anbefales at få den testet i en butik, der har specialiseret sig i løb. Så er du sikker på at få de rigtige sko.

3. Brug armene

Armene er normalt ikke i fokus, når du løbetræner, men ikke desto mindre er kroppen indrettet sådan, at når dine arme bevæger sig fremad, gør dine knæ det samme.

4. Træn progressivt

Skal du i gang med at løbe – enten igen eller for første gang – så lad være med at starte for hårdt op! Det giver større risici for skader og kan gå udover motivationen. Byg det langsomt og sikkert op og øg stille og roligt fart og distance.

5. Glem ikke resten af kroppen

Løb er for nogle så vanedannende, at de ”glemmer” resten af kroppen i iver for at løbe. Løb er mere end et par stærke ben og et par velfungerende lunger. En gang funktionel træning mindst en gang om ugen kan anbefales, samtidig med at det også kan anbefales at styrketræne.

Styrketræningen er med til at udvikle de muskler, du ikke får trænet, mens du løber. Det gælder naturligvis især overkroppen, men også haserne og bag- og indersiden af låret.

6. Varier din træning

Din løbetræning bliver sjovere og mere effektiv, hvis du varierer den engang imellem. Indlæg eksempelvis bakketræning på din rute.

7. Kom godt fra start

For at undgå skader er det vigtigt, at du starter med at varme kroppen op, inden den skal belastes. Husk at lave strækøvelser bagefter.

8. Drik masser af vand

Sørg for at opretholde en god væskebalance. Både før, under og efter træningen på løbebåndet er det vigtigt, at du drikker vand. Også selvom du måske ikke er tørstig.

9. Spis godt

Løb ikke på helt tom mave. Sørg for at få et let mellemmåltid, gerne 1-1½ times tid før din træning. En rugbrødsmad med pålæg og et æble lægger en god bund. Sørg også for at få lidt at spise umiddelbart efter, du er færdig med træningen, så du kan få fyldt energidepoterne op igen.

10. Køl ned i badet

Glem det lange varme bad efter løbeturen. Selvom det føles skønt, er det ikke godt for kroppen. De små rifter, der opstår i muskler og væv under træning, vil komme til at bløde af det varme vand. Det vil øge din ømhed i musklerne. Tag hellere et køligt eller helt koldt bad.

Klar til at komme i gang?

Populære maskiner: Løb, cykling, roning og cross
Træningsmaskiner til fire klassiske og populære øvelser, som du kan udføre derhjemme.

Se hele udvalget af løbebånd
Lyder et løbebånd lige som motionsmaskinen for dig? Så klik på linket og se hele udvalget af løbebånd.

Tjek hele udvalget af fitnessudstyr
Se det store udvalg af fitnessudstyr til din hjemmetræning.