Kurv 0

Aluminium eller stålstel til din cykel

Er du i tvivl om, om du skal vælge en cykel med aluminium eller stålstel? I denne guide kan du læse om fordelene ved at vælge enten det ene eller det andet.

Forskel på vægten

Der er forskel på, hvor meget cyklen vejer, afhængigt af om den har et stålstel eller et aluminiumsstel. Et aluminiumsstel er lettere end et stel i stål. Derfor, hvis du cykler meget i hverdagen, vil det bedste valg for dig være et aluminiumsstel. 

Forskel på prisen

Her på wupti er cykler med stålstel billigere end cykler med aluminiumsstel. Derfor, hvis du kører korte distancer eller ikke cykler særlig ofte, kan en cykel med stålstel være fin til dig.

Forskel i stellets komfort

En cykel med aluminiumsstel kan for nogen virke stivere end en cykel med stålstel, som kan føles mere eftergivende. Det betyder, at et aluminiumsstel kan virke mere robust og stabilt end et stålstel. Det er dog langt fra alle, som kan mærke denne forskel, da metal generelt er meget stabilt og holdbart. Derfor bør det ikke være det afgørende argument for eller imod dit valg af cykel. 

Forskel på risiko for rustdannelse

Stellets holdbarhed kan i stedet være påvirket af risiko for rustdannelse, hvilket der også er forskel på mellem stål og aluminium. Aluminium kan med den rette overfladebehandling modstå al slags vejr som for eksempel regn, vind, sne og kulde, hvorimod stål nemmere ruster. 

Dermed er hovedreglen for valg af stel, at hvis du skal bruge din cykel ofte i hverdagen, eller bruger den til at cykle længere distancer, vil det bedste valg for dig være en cykel med aluminiumsstel på grund af komfort, køreevne og holdbarhed.