Kurv 0

QLED VS. OLED - Hvad er forskellen?

I denne guide hjælper vi dig til at blive bevidst om forskellen på QLED og OLED og på den måde gøre dig klogere på dit valg af TV.

Deres navne er næsten identiske - så hvordan skulle du kunne kende forskel på de to typer TV? Selvom QLED og OLED virker til at have de samme kvaliteter, så er der alligevel en forskel. Og det kan være svært at gennemskue, hvis du ikke er særlig TV-kyndig.

Hvad er OLED TV?

OLED står for “Organic Light Emitting Diode” og adskiller sig teknologisk fra de fleste LED og LCD TV. Det særlige ved OLED TV er, at de tilbyder sortniveau-teknologi, der betyder, at hver pixel udsender et unikt lys, der giver flotte kontraster. Du kan også slukke for hver enkelt pixel, så dit TV opnår et sortniveau, der gør skærmen helt sort. Denne teknologi adskiller OLED fra QLED, da QLED ikke kan blive lige så mørk. 

Materialet i OLED TV er organisk og slukker derfor også, når strømmen bliver afbrudt. Til gengæld kan et OLED TV ikke opnå den samme lysstyrke og grad af hvid lys, som QLED TV kan. Men som noget andet udsender OLED’s pixel et ganske unikt lys. Derudover fylder et OLED TV ikke så meget, hvilket giver dig et slankt og lækkert design, der gør det attraktivt i ethvert hjem.

Hvad er QLED TV?

QLED står for “Quantum Dot Light-emitting Diode” og er udviklet af Samsung. Quantum Dot er en teknologi, der arbejder sammen med et LED belyst LCD panel. Fordelen ved QLED sammenlignet med OLED er dens enorme lysstyrke på skærmen. Det er en kæmpe fordel, hvis du sidder i et rum med meget belysning. QD-teknologien består nemlig af små kvanteprikker, som omdanner lys til den ønskede farve. 

Ulempen ved den gode belysning er dog, at skærmen mangler et sortniveau. Det betyder, at det aldrig bliver slukket helt eller kan blive helt mørkt - modsat OLED TV. Det kan have en betydning, når du sidder inde i et mørkt rum, hvor belysningen er dårlig. Til gengæld har QLED bedre farvegengivelse end OLED, som til gengæld har et bedre hvid-niveau og flere farverige detaljer. 

Sådan vælger du det rette TV

Inden du køber et TV, så skal du overveje, hvilke ønsker og behov du har. Kan du godt lide et slankt design med fantastisk organisk sortniveau-teknologi, der giver flotte kontraster? Og har du ikke behov for så mange tommer? Så kan du med fordel vælge et OLED TV

Hvis du derimod har god belysning og ønsker et TV med enorm lysstyrke, der kan omdanne lys til farver samt give god farvegengivelse og farverige detaljer, Så skal du overveje et QLED TV. Her kan du også få en større tommer skærm, hvis du ønsker det. 

Find dit TV på wupti.com 

På wupti.com kan du med fordel gå på udkig i vores store udvalg af OLED og QLED TV. Se også hele vores store udvalg af TV her. Her finder du kvalitets TV fra diverse kendte mærker i adskillige tommer - og til skarpe priser. Så der er lidt til enhver smag.