Kurv 0

Hvilken cykel skal jeg vælge?

Herunder finder du beskrivelser af de forskellige cykeltyper, så du kan finde den cykel, som passer til dig.

Der findes mange forskellige typer af cykler, så det er vigtigt at overveje, hvilke forventninger du har til en cykel, og hvad dine behov er. Skal du for eksempel bruge cyklen til at motionere, eller er det et transportmiddel til at komme fra A til B?

Shopper-cyklen

Til de korte ture

En shopper-cykel er kendetegnet ved den meget lave indstigning og har som oftest en praktisk kurv foran til dine taske eller indkøbspose. Shopper-cyklen har smalle dæk og bør være stabil og robust, så cyklen ikke vælter på grund af vægten i kurven. 

En shopper-cykel er perfekt til dig, som cykler kortere ture som for eksempel til og fra arbejde eller ned og handle. Derfor behøver du ikke mere end 3-7 gear på din shopper. Til gengæld er det en god idé at købe en shopper med indvendige gear og en lukket kædekasse, da dette kræver mindst vedligeholdelse. 

Citybiken

Allround-cyklen

En citybike er en god all-around cykel. Den er perfekt til dig, som bruger sin cykel meget i hverdagen. Som eksempelvis har lidt længere til arbejde eller bruger cyklen som sit primære transportmiddel i hverdagen. 

Da en citybike er en cykel, som er meningen, der skal bruges meget, er det vigtigt, at det er en god stabil cykel, som giver god kørekomfort. Det betyder, at citybiken skal have gode bremser, en god saddel og lidt bredere dæk. På wupti.com's cykler finder du indvendige eller udvendige Shimano gear. 

Mountainbiken

Til motionisten 

Er cyklen din foretrukne motionsform, så kan mountainbiken lige være cyklen for dig. En tur i skoven på en mountainbike kan være fyldt med fart og action, og dét er en mountainbike netop bygget til. 

De lange ture i skoven foregår i ujævnt terræn, og derfor er det vigtigt, at mountainbiken ikke vejer for meget. Den skal have god affjedring og have mange udvendige gear. Hvis skoven tæt på dig har et blødt underlag, skal du sikre dig, at mountainbiken har mekaniske skivebremser, da de fungerer optimalt i al slags vejr, og så har de generelt den mest effektive nedbremsning.

Elcyklen

Til de lange ture

Elcyklen er det optimale valg til dig, som skal cykle længere distancer, men gerne vil have lidt hjælp af cyklen til at komme frem. En elcykel gør ikke alt arbejdet for dig, så du får stadig rørt dig på turen. Du kan endda slå motoren helt fra, hvis du føler dig ekstra frisk en dag. 

Elcykler i Danmark skal ifølge loven stoppe med at hjælpe, når du når en topfart på 24,6 km/t, så hvis du vil køre hurtigere, skal der trædes ekstra hårdt i pedalerne. Alle elcykler på wupti.com har et Li-ion batteri. 

Racercyklen

Til cykelrytteren

Elsker du følelsen af at ræse ud af landevejen? Så er en racercykel lige en cykel for dig. Racercyklen er en god måde at tilbagelægge mange kilometer, mens du får pulsen op. Racercyklerne på wupti.com er letvægtscykler, hvilket betyder at du skal bruge færre krafter på at få cyklen op i fart og komme fremad.

Racercykler er desuden designet i et aerodynamisk design, som betyder, at du får mindst mulig vindmodstand, så du nemmere kommer op i fart. 

Se hele vores udvalg af cykler her.