Kurv 0

Hvilken mobil skal jeg vælge?

5 ting du skal vælge din mobil ud fra

Når du investerer i en ny smartphone, så er det selvfølgelig vigtigt at du vælger en der passer til dine behov. Markedet bugner af fede mobiltelefoner og det kan være svært at få et overblik over alle modellerne. Her på wupti.com vil vi gerne hjælpe dig med at finde den rigtige telefon.

Inden du stirrer dig blind i producenternes lovprisninger og reklamevideoer, vil vi anbefale, at du først overvejer følgende fem forhold.

 

Styresystemet på din mobil

Der findes forskellige styresystemer til mobiltelefonerne. De største og mest kendte er iOS, Android eller Windows. Så hvilken en er du til?

iOS får du kun hos Apples iPhone, mens både Windows og især Android findes i et væld af forskellige smartphones fra flere producenter. iOS er altid blevet rost til skyerne for deres meget brugervenlige styresystem. Derudover er sikkerheden i top og systemet fungerer ubeklageligt sammen md andre apple produkter.

Android er kendt for at tilbyde større frihed samtidig med at du har en bedre mulighed for at skræddersy dine indstillinger og give dig et større personligt touch.

Hvis du i forvejen benytter Apple produkter, vil en iPhone være det logiske valg grundet stor kompatibilitet.  Windows-mobiltelefoner har en helt unik brugerflade, mens Android-mobiltelefoner baserer sig på nem teknologi fra Google.

Styresystemet har også betydning for, hvilke apps du kan få til din smartphone. Med de rette apps (mange af dem gratis) kan du få din mobiltelefon til fx at være meteorolog eller du kan hente sjove spil med mere. Et godt tip er derfor at orientere dig om udvalget af apps, inden du handler.

 

Dit mobile netværk

Vælg mobil med 4G og surf hurtigt, rigtig hurtigt! Det mobile internet 4G har altid været en god idé: Du går på nettet overalt og kan i mange tilfælde bruge telefonen som modem: For mange nogle af de lækreste fordele ved at vælge en smartphone.

Hvis du også tit benytter dig af mobilt netværk, bør du kigge efter smartphones med 4G. 4G er fem gange hurtigere end 3G og løfter således internetbrugen til nye højder. Sågar surfer du med 4G hurtigere på nettet med din mobil end med mange hjemmenetværk. 

Skal du gå efter en mobil med 5G? Den nye generation af mobil netværk (5G) åbner op for helt nye anvendelsesmuligheder og forbedret hastighed. Hvis du vil være sikker på at din nye mobil er klar til 5G, så skal du vælge en model der kan køre dette netværk. Dog vil 4G-nettet være vigtigt mange år ud i fremtiden, og din nuværende mobil vil også fungere den dag 5G-nettet åbnes.

Hastighed og processor

Processoren er vigtigere, end du tror! Processoren spiller en stor rolle i den daglige omgang med telefonen. Den er med til at afgøre, hvor hurtigt telefonen arbejder og hvor spontant den reagerer på dine inputs. Med en kraftig processor kan du derfor også let have adskillige ting kørende på samme tid, uden at telefonen overbelastes. Porcessoren er bl.a. med til at styre hvor hurtigt du kan abne apps, køre spil på din telefon og redigere billeder samt video.

Mange smartphones benytter Dual Core-processor. Men benytter du tunge programmer og spil mv. kan det være værd at overveje en Quad-Core-processor (fire kerner), som ligger i mange af de nye topmodeller.

 

Skærm og kvalitet

At vælge en skærm over 4 tommer, er en god idé Der findes skærme i mange forskellige størrelse og med mange forskellige opløsninger. Generelt gælder det, at hvis du har pengene, så er der ingen grund til at gå på kompromis - det er her du virkelig bruger meget tid.

Skærmen størrelse skal passe til dine behov. Vil du ofte bruge skærmen til læsning, film og spil, skal du have en stor og skarp skærm, hvorfor du bør kigge efter modeller med skærme på mindst fire tommer og en opløsning på mindst 480 x 800 pixel. Bruger du derfor meget tid på spil eller YouTube skal du helt sikkert investere i en større skærm - eller måske en iPad.

Men det er ikke kun størrelsen af din skærm der har betydning - det har kvaliteten også! De bedste skærme kan bryste sig af en god lysstyrke, farvekvalitet og gode synsvinkler. Vær derfor altid opmærksom på de forskellige skærmenkvaliteter. Hvis du elsker Netflix på mobilen, kan det være en fordel ar kigge efter en model med HDR.

 

Kamera

Det bedste kamera er kameraet, du har med overalt. Du er fri for at slæbe rundt på digitalkameraer, for hvorfor ikke bare bruge kameraet i din telefon?

Kameraerne i de nyeste smartphones er ved at være så gode, at behovet for et særskilt digitalkamera for mange ikke eksisterer. Og så har du kameraet med dig overalt! Det er sågar muligt at printe billederne i høj kvalitet og en anden fordel er selvfølgelig, at du hurtigt kan dele billederne på Facebook.

Kig gerne efter funktioner som ISO, lysstyrke, støjreduktion og optisk billedestabilisering, så du altid er sikker på at få den bedste kvalitet i dine billeder og videoer. Specielt Samsung Galaxy-serien og og iPhone X generationen er blevet rost for deres sublimekameraer.

Se hele udvalget af mobiltelefoner her.

Se kundernes absolutte favoritter

Populære mobiltelefon mærker