Kurv 0

5 ting du skal vælge din mobil ud fra

Inden du stirrer dig blind i producenternes lovprisninger og reklamevideoer, vil vi anbefale, at du først overvejer følgende fem forhold.

1. Styresystem

Er du til iOS, Android eller Windows?

 iOS får du kun hos Apples iPhone, mens både Windows og især Android findes i et væld af forskellige smartphones fra flere producenter.

Hvis du i forvejen benytter Apple produkter, vil en iPhone være det logiske valg grundet stor kompatibilitet.  Windows-mobiltelefoner har en helt unik brugerflade, mens Android-mobiltelefoner baserer sig på nem teknologi fra Google.

Styresystemet har gså betydning for, hvilke apps du kan få til din smartphone. Med de rette apps (mange af dem gratis) kan du få din mobiltelefon til fx at være meteorolog eller du kan hente sjove spil med mere. Et godt tip er derfor at orientere dig om udvalget af apps, inden du handler.  

2. Mobilt netværk

Vælg mobil med 4G og surf hurtigt, rigtig hurtigt!    

Det mobile internet 4G har altid været en god idé: Du går på nettet overalt og kan i mange tilfælde bruge telefonen som modem: For mange nogle af de lækreste fordele ved at vælge en smartphone.

Hvis du også tit benytter dig af mobilt netværk, bør du kigge efter smartphones med 4G. 4G er fem gange hurtigere end 3G og løfter således internetbrugen til nye højder. Sågar surfer du med 4G hurtigere på nettet med din mobil end med mange hjemmenetværk. 

Skal du gå efter en mobil med 5G? På nuværende tidspunkt er der ingen grundt til at gå målrettet efter en mobil med 5G. Selvom den nye generation af mobil netværk (5G) åbner op for helt nye anvendelsesmuligheder og forbedret hastighed, så er det ikke på mobiltelefon fronten, at  vi vil se den største forandring først.

3. Hastighed

Processoren er vigtigere, end du tror

Processoren spiller en stor rolle i den daglige omgang med telefonen. Processoren afgør, hvor hurtigt telefonen arbejder og hvor spontant den reagerer på dine inputs. Med en kraftig processor kan du derfor også let have adskillige ting kørende på samme tid, uden at telefonen overbelastes.

Mange smartphones benytter Dual Core-processor.  Men benytter du tunge programmer og spil mv. kan det være værd at overveje en Quad-Core-processor (fire kerner), som ligger i mange af de nye topmodeller.

4. Skærm

Over 4 tommer skærm er en god idé

Der findes skærme i mange forskellige størrelse og med mange forskellige opløsninger. Generelt gælder det, at hvis du har pengene, så er der ingen grund til at gå på kompromis.

Vil du ofte bruge skærmen til læsning og film, skal du have en stor og skarp skærm, hvorfor du bør kigge efter modeller med skærme på mindst fire tommer og en opløsning på mindst 480 x 800 pixel.    

5. Kamera

Det bedste kamera er kameraet, du har med overalt  

Du er fri for at slæbe rundt på digitalkameraer, for hvorfor ikke bare bruge kameraet i din telefon?

Kameraerne i de nyeste smartphones er ved at være så gode, at behovet for et særskilt digitalkamera for mange ikke eksisterer. Og så har du kameraet med dig overalt! Det er sågar muligt at printe billederne i høj kvalitet og en anden fordel er selvfølgelig, at du hurtigt kan dele billederne på Facebook.

Se hele udvalget af mobiltelefoner her.

Populære mobiltelefon mærker