Kurv 0

Hvilket brænde skal du vælge?

Her kan du læse fordele og ulemper ved de forskellige brændselstyper, du finder på wupti.com. Dermed bliver du rigtig godt klædt på til at vælge netop den brændetype, der passer til dine behov.

Træbriketter

Træbriketter er ideelle for dig, der bruger brændeovnen som supplement til opvarmningen af din bolig. Briketterne er praktiske, de producerer mindre aske i forbindelse med afbrænding, og der springer ikke gnister fra briketterne. Endelig har kvalitetsbriketter en høj brændværdi, så du får rigtig meget varme for pengene.

Ulempen ved træbriketter er, at de overhovedet ikke tåler fugt. Derfor skal de opbevares helt tørt. Det er derfor vigtigt, at du har god og tør opbevaringsplads i eller omkring din bolig, hvis du vælger træbriketter som brændsel.

Pejsebrænde

Rigtigt træ er for mange indbegrebet af brænde. Derfor vælger mange traditionelt pejsebrænde, hvis de bruger brændeovnen som hyggeligt supplement til opvarmningen af boligen i vinterhalvåret. Når du fyrer med rigtigt pejsebrænde, får du den flotte flamme, som især gør traditionelt pejsebrænde til et godt alternativ til fyring i brændeovne, hvor man kan se ilden.

Omvendt vil den højere brændværdi i kvalitetsbriketter ofte bevirke, at træbriketter er billigere i brug end brænde. Til gengæld brænder træbriketterne knapt så flot. Og hvis du udelukkende bruger brændeovnen som supplering til opvarmningen, vil den økonomiske forskel være minimal.

Træpiller

Træpiller er billigere end pejsebrænde og træbriketter, og de kan med fordel anvendes som primær opvarmningskilde i din bolig. Træpillerne kan kun anvendes i en rigtig pilleovn eller et pillefyr. Disse kan være mere bekostelige i anskaffelse end en almindelig brændeovn, men i drift vil du ofte kunne spare penge ved at bruge træpiller.

Træpiller tåler ikke fugt, og derfor er det vigtigt at de opbevares helt tørt. Det kan være svart at finde plads til en stor mængde træpiller, og hvis du vælger at opbevare træpiller indendørs i eksempelvis en kælder, skal du være meget påpasselig med at sikre tilstrækkelig ventilation, da træpillerne ellers kan afgive en stor mængde CO2, som forringer indeklimaet og potentielt kan være sundhedsskadeligt. 

Se hele udvalget af brænde og andet optænding på wupti.com lige her.