Kurv 0

Hvordan skal vandrerygsækken pakkes?

Her kan du læse nogle tips til, hvordan du bedst pakker din rygsæk, og hvordan den sidder bedst på ryggen.

Når du er af sted på vandretur, er det vigtigt, at din rygsæk sidder rigtigt på ryggen, og at den er pakket korrekt. Ellers kan du få ondt i ryggen, og så er en tur som backpacker bare ikke lige så sjov.

Hvordan skal rygsækken sidde på ryggen?

Hvis du bærer rygsækken korrekt på ryggen, løfter du med de rigtige muskler og belaster dermed ikke ryggen unødvendigt og på skadelig vis. Rygsækken skal sidde tæt ind til ryggen. 

Husk at bruge spændestropperne til at holde rygsækken på plads, når du vandrer. Rygsækken bør sidde fast ind mod dine hofter. På den måde fordeles vægten fra rygsækken bedst muligt, så dine hofter bærer op til 80% af vægten. 

Hvordan skal vægten fordeles i rygsækken?

Næste skridt i at pakke den bedste rygsæk er, at vægten skal fordeles korrekt i tasken. Det giver de bedste tyngdepunkter for din ryg, så de rigtige dele af ryggen bærer det tungeste, mens nogle dele af ryggen skånes for tung vægt. 

Din rygsæk kan inddeles i 4 dele:

  • Bunden
  • Midten væk fra ryggen
  • Midten mod ryggen
  • Toppen

Da din hofte bør bære størstedelen af vægten, bør den tungeste del af tasken være bunden. Ligeledes kan du bygge tungt bagage i tasken i midten op mod ryggen. Til gengæld bør midten væk fra ryggen og toppen af tasken pakkes let. 

Se det store udvalg af vandrerygsække på wupti.com lige her.