Kurv 0

Hvorfor skal du vælge en elcykel?

En elcykel giver god kørekomfort til dig, som bruger din cykel meget i hverdagen, skal tilbagelægge store distancer, eller bare godt kunne bruge lidt motorhjælp på vejen. Læs mere om funktionerne herunder.

Med en elcykel får du lige dén hjælp, som kan være nødvendigt for at holde sig igang og få den daglige motion, samtidig med at du faktisk ofte kan spare tid på transport. 

Dansk lovgivning foreskriver, at motoren på elcyklen ikke må begynde at hjælpe, før du træder rundt i pedalerne, samt at den stopper med at hjælpe, når du når en tophastighed på 24,6 km/t. 

Indstil assist niveauet på displayet

Alle elcykler her på wupti.com har et display monteret på styret, som gør det nemt at justere elmotoren, mens du cykler. På displayet kan du både se batteriindikatoren, som viser, hvor meget energi, der er tilbage på batteriet, og indstille assistfunktionen.

Assist er en funktion, som gør, at du selv kan bestemme, hvor meget motoren skal hjælpe, eller om den skal hjælpe i det hele taget. Der er fem niveauer af hjælp, som du kan vælge ved at trykke op eller ned på pilene. 

Selvom motoren først automatisk går igang, når du træder i pedalerne, kan du også finde en walk-aid funktion, som hjælper dig, når du går og trækker cyklen. På knappen står der "6km/h". 

Vælg det rigtige batteri for dig

Alle elcykler på wupti.com har kommer med et Li-ION batteri, som er skjult enten under babagebæreren eller på stangen.

Der findes tre forskellige batteristørrelser, som du kan vælge imellem; 6,6 AH, 8,8 AH og 11,0 AH.

  • 6,6 AH: Kan køre cirka 30-40 km per opladning afhængig af vejrforhold, terræn og egen indsats.
  • 8,8 AH: Kan køre cirka 40-55 km per opladning afhængig af vejrforhold, terræn og egen indsats.
  • 11,0 AH: Kan køre cirka 50-65 km per opladning afhængig af vejrforhold, terræn og egen indsats.

Derfor afhænger dit valg af batteri både af, hvor langt du skal køre, inden du kan komme til at lade det op, hvor mange kræfter, du selv vil eller kan bruge på træde i pedalerne, og hvilket terræn, du skal bruge elcyklen i. Jo større batteri du vælger, jo større ydeevne har batteriet. 

Hvor mange gear skal du bruge? 

På elcyklerne på wupti.com findes tre forskellige geargrupper.

  • SRAM Automat gear
  • Shimano 3 indvendige gear
  • Shimano 7 indvendige gear

Vi anbefaler Shimano 7 indvendige gear, hvor du kører længere ture. Ligesom gear på en almindelig cykel, så betyder antallet af gear, at der ikke er så stor en forskel på gearne, og du derfor får en mere ensartet kørsel på cyklen. 

Elcyklernes øvrige specifikationer 

Hjulene på elcyklerne er monteret med dobbeltbundede aluminiumsfælge, rustfrie eger og refleksdæk. 

Batteriet er forsynet med to låse. Den bagerste lås bruges, når batteriet sættes i eller tages ud, og den forreste lås bruges til at tænde og slukke for batteriet. 

Motoren er placeret i forhjulet for at give den bedste vægtfordeling på cyklen. Når du begynder at træde i pedalerne, sendes der et signal til det elektriske system, som starter motoren. Herefter kan du justere, hvor meget hjælp du vil have ved assistfunktionen. 

Se desuden hele vores udvalg af cykler lige her.