Kurv 0

iPad eller tablet?

Mangler du en lækker tablet der kan bruges til hverdagens små opgaver eller større kompliceret opgaver? Så læser videre og bliv klog på, hvad du skal være opmærksom på.

Det store spørgsmål er måske, skal det være en iPad eller en tablet? Vi forklarer her forskellen, for at gøre det svære valg lettere. 

I modsætning til tidligere behøver du ikke kun kigge efter iPad, hvis du vil have den sublime ydelse eller et topdesign. De mange konkurrenter er for alvor trådt ind i kampen og faktisk på hver sin måde - her får iPad virkelig kamp til stregen!

Man kunne måske ellers tro, at den ensartede og hurtiggående udvikling skaber ligeså ensartede topmodeller. Men i virkeligheden er det langt fra tilfældet. For selvom de forskellige modeller følger nogle generelle tendenser i markedet, så adskiller de sig markant fra hinanden.

Android 

Med en Android-tablet er styresystemet Windows. Mærker som Lenovo, Huawei og Samsung, som er udviklet af Google kører alle på Windows styresystemet. Med en Android tablet har du mange muligheder og kan selv nemt tilføje et ekstra hukommelseskort, hvis det er nødvendigt med lidt ektra hukommelse. 

iPad

Med en iPad får du styresystemet iOS på din enhed. Det er det samme system, som går igen i Apples computere og iPhones. En iPad er lavet i et lækkert stilrent design og er meget nem at anvende da brugervenligheden er i top. 

Funktioner du bør overveje

Udviklingen inden for tablets går lige nu lynstærkt. Hvad enten det drejer sig om ydelse, fleksibilitet eller konstruktion, så forkæler de lækreste tablets på markedet dig med mesterligt gennemførte detaljer og kompromisløse egenskaber. 

Skærmene er et godt eksempel på fremdriften: Pixeltætheden – der siger noget om skarpheden – stiger og stiger og langt de fleste topmodeller kommer med en opløsning, der er mærkbart højere end HD. Også processorerne bliver kraftigere, hvilket blandt muliggør tungere medieopgave som at optage og redigere i film.   

Hvad skal du vælge?

Du kan med fordel vælge en tablet, som bruger samme styresystem, som din smartphone eller computer. Dine enheder kan dermed nemmere synkroniseres automatisk. En anden overvejelse du bør gør dig er, hvor mange penge du vil bruge på din nye tablet. iPads er ofte dyrere end de øvrige mærker på markedet. Ligeledes bør du også gøre dig overvejelser omkring skærmstørrelsen, letheden samt ydeevnen. 

Se hele udvalget af iPads og tablets her.