Kurv 0

GUIDE: iPad og tablet til børn

Mange iPads og tablets ender i hænderne på børn til leg, læsning og videokigning. Læs her hvordan du sikrer, at de får den bedste oplevelse.

Apples iPad og tablets er utrolig populær, og især hos børnefamilier ender de brugervenlige iPad og tabelts ofte i hænderne på de yngste i familien. Her er der både mulighed for masser af sjove børneapps, at se Ramasjang via internettet, læse e-bogs-børnebøger og meget andet. Det kan dog være en rigtig god idé at børnesikre iPads og tablets, der er tilgængelige for børn. Både for at forhindre at børn uforvarende kommer til at downloade betalingsapps eller ender på hjemmesider eller apps med indhold, der ikke er beregnet til børn.

 

Slå begrænsninger til på din iPad

1. Gå ind i appen Indstillinger og find punktet ”Generelt”. Herunder finder du et menupunkt, der hedder ”Begrænsninger”.

2. Når du slår begrænsninger til, skal du oprette en adgangskode, som du skal bruge, når du vil slå den fra igen eller ændre på indstillingerne.

3. Under menupunktet ”Begrænsninger” kan du f.eks. vælge, om der må installeres eller slettes apps, og om der må foretages køb i apps. Særligt sidstnævnte kan være værd at overveje, da selv børneapps kan give mulighed for at tilkøbe indhold. Du kan også vælge at slå kameraet fra, slå lokationstjenester fra og meget andet.

Andre muligheder

Hvis du gerne vil begrænse dine børns brug af tablet eller iPad’en yderligere, findes der et udvalg af apps på Apples iTunes Store eller Google Play, der giver mulighed for at tilpasse børnenes brug yderligere i forhold til f.eks. brug af iPad’en i visse tidsrum. Er barnet lidt større, kan du også oprette en særlig iTunes-konto til barnet og knytte den til din egen konto via familiedeling. Her skal du som voksen godkende de apps, barnet vil downloade.

Når barnet bruger iPad’en på hjemmets netværk, kan du også undersøge, om din router har en forældrestyringsmulighed. Nogle routere giver mulighed for at styre, at visse enheder f.eks. ikke kan gå på internettet om natten mm.

Husk også, at den populære YouTube-app har en såkaldt ”Begrænset tilstand”, som du finder inde under menupunktet ”Indstillinger”. Den kan hjælpe med at filtrere upassende indhold væk, når børn bruger denne app.

Se hele udvalget af tablets og iPads her.

Find tablet eller iPad fra dit fortrukne mærke

Populære tablet mærker