Kurv 0

Omregn fra tommer til cm og mm

Når du har læst denne guide, ved du, hvordan man udregner tommer til centimeter og millimeter på dit TV. Hold godt fast.

Du behøver ikke være noget matematisk geni for at udregne tommer på et TV. Det kan dog godt stadig virke kompliceret for nogen, men det behøver det ikke at være. Hos wupti.com tager vi dig i hånden og guider dig langsomt igennem det.

Hvad er en tomme? 

Når du hører ordet ‘tommer’, så forbinder du det måske automatisk med TV. Men hvad er en tomme for en type målestok egentlig? En tomme er den målte bredde af din tommelfinger. Derfor kan tommer godt variere, idet tomme-størrelserne skifter fra land til land. Én tomme er 2,54 centimeter efter engelske forhold, og det er de forhold, vi danskere skal holde os til.

Sådan finder du den rette TV-størrelse

Du finder frem til TV’ets størrelse ved at finde dens diagonale længde. Det gør du ved at måle TV’et fra det øverste venstre hjørne og ned til det nederste højre hjørne. På den måde kan du finde det TV, der skaber bedst komfort for dig. 

Sådan omregner du tommer til centimeter

Når du skal omregne tommer til centimeter, så skal du først vide, hvad en tomme er. Og den er som bekendt 2,54 centimeter efter engelske forhold. TV bliver desuden beregnet i tommer. Derfor skal du blot gange længdeenheden med det antal tommer, som dit TV har. Et typisk regnestykke vil her være 2,54 gange med 43 tommer, som kan være TV’ets skærmstørrelse. Det er lig med 109,22 centimeter - en god størrelse på et TV.

Sådan omregner du tommer til millimeter 

Når du skal omregne tommer til millimeter, så er det næsten på samme måde som med centimeter. En millimeter er 1/1000, mens en centimeter er 1/100. Derfor skal du bare flytte kommaet en plads til højre, da millimeter er mindre end centimeter. En tomme er stadig 2,54 centimeter, men da du skal omregne det til millimeter, så bliver længdeenheden 25,4 millimeter, som du ganger med det ønskede antal tommer på dit TV. Et typisk regnestykke kunne her være 25,4 gange med 40 tommer, som er lig med et TV på 1015 millimeter. 

Køb dit TV hos wupti.com

På wupti.com finder du et bredt udvalg af forskellige tommer fladskærms-TV fra kendte brands til gode priser. Så når du har målt færdig derhjemme, kan du med fordel finde dit kommende TV lige her hos os. Her er udvalget lige så stort som tommerne!