Kurv 0

Populære træningsmaskiner til hjemmet

Læs om fire af de klassiske træningsmaskiner: løbebånd, motionscykel, crosstrainer og romaskine. Hvilken motionsmaskine passer bedst til dig?

Ved at have det rigtige træningsudstyr hjemme hos dig selv gør du det utrolig bekvemt at træne. Dermed er chancen for, at du rent faktisk får trænet i en travl hverdag langt større. 

1. Løbebånd – Godt alternativ til turen i det fri

 

Hvad er det?

Træning på løbebånd er den måske mest traditionelle klassiker inden for træningsudstyr. Særligt om vinteren er løbebåndet et oplagt alternativ til turen ud i det kolde mørke. På den måde kan du stadig holde dig i gang og holde formen ved lige.   

 • Løb er en særdeles effektiv form for træning til at forbedre og vedligeholde kondition og opnå vægttab.
 • Løbebåndet er samtidig bedre affjedret end asfalt og fliser og er dermed en sikker form for løb.

 

Hvad træner du?

Løbetræning er en af de mest populære former for træning. Du træner primært benene, idet løb gør muskler, knogler, ledbånd og sener stærkere. Også ryggens lange muskler og mavemusklerne samt musklerne i dine arme bliver brugt.

Hvad kan du få?

Brug linket lige herunder for at se hele udvalget af løbebånd på wupti.com:

Find et løbebånd i vores udvalg.

2. Motionscykel – Effektiv, men alligevel skånsom træning

 

Hvad er det?

Alle uanset niveau kan være med, når det handler om cykeltræning. Cykling trimmer kroppen, men uden at være ligeså belastende som fx løb. Til personer der døjer med dårlige knæ eller overvægt er en motionscykel i hjemmet en god måde at få motioneret på og udgør derfor et fremragende alternativ til løbebåndet.

En god cykeltur er god til det meste.

 • Cykling øger muskelstyrken.
 • Det gør dig mere udholdende.
 • Fordi kalorieforbruget samtidig er i top, er motionscyklen også god som led i en slankekur.

 

Hvad træner du?

Alle de større muskelgrupper særligt i den nedre del af kroppen bliver trænet. Dermed bruger du også nogle af kroppens største muskelgrupper i form af forsiden af låret og sædemusklerne. Derfor er cykling god konditionstræning og god til at trimme kroppen.

Hvad kan du få?

Brug de to links herunder for at se hele udvalget henholdsvis motions- og spinningcykler på wupti.com:

Find en motionscykel i vores udvalg.

Find en spinningcykel i vores udvalg.

3. Crosstrainer – Effektiv konditionstræning

 

Hvad er det?

Crosstraineren er ligesom løbebåndet en meget populær maskine til hjemmetræning. Træning med crosstrainer er effektivt og kan både øge styrken og frem for alt resultere i bedre kondition.

 • Crosstraineren er særdeles effektiv som konditionstræning.
 • Belastningen af leddene i benene er mindre end ved løb. Dermed er træning på crosstraineren både skånsomt og effektivt.
 • Crosstraineren aktiverer muskler i hele kroppen og giver derfor optimal træning af hele kroppen.

 

Hvad træner du?

En crosstrainer er en rigtig effektiv træningsmaskine, fordi den kombinerer elementer fra løbebåndet, motionscyklen og stepmaskinen.

Når crosstraineren er rigtig god til konditionstræning, skyldes det, at mange af kroppens helt store muskelgrupper er i aktivitet. Det giver højt kalorieforbrug, ligesom hele kroppen får form og figur.

Hvad kan du få?

Brug linket lige herunder for at se hele udvalget af crosstrainere på wupti.com:

Find en crosstrainer i vores udvalg.

4. Romaskine – Sjovt, hårdt og effektivt

 

Hvad er det?

Roning er sjovt, men det er de færreste, der har mulighed for jævnlige ture på vandet. Som træningsudstyr i hjemmet er træning med romaskine derfor et interessant valg. Og faktisk er roning ikke kun sjovt – det er også meget effektivt.

 • Underholdende form for træning.
 • Styrker kondition og helbred.
 • Lille risiko for overbelastning, da bevægelsesmønstret skåner ryg, nakke, skuldre og håndled.

 

Hvad træner du?

Romaskinens styrke består i, at den træner hele kroppen. Stort set alle muskler i kroppen bliver aktiveret, og når du justerer på modstanden kan du udfordre dig selv og gøre træningen hårdere og sjovere. På den måde forbedres kondition og udholdenhed betragteligt.

Hvad kan du få?

Brug linket lige herunder for at se hele udvalget af romaskiner på wupti.com:

Find en romaskine i vores udvalg.

Fandt du ikke noget du kunne bruge?

Havde du andre typer af motionsmaskiner i tankerne? Se vores udvalg af træningsstationer og -bænke her eller tjek hele udvalget af fitnessudstyr her.

Mangler du flere råd for at komme igang med træningen? Få tips til løbeturen her eller læs mere om træning på crosstrainer her.