Kurv 0

Tag sikkerhedskopi af din iPhone

Det er surt at miste sin mobil, men hvis du sikkerhedskopierer din iPhone, mister du ikke dine filer og fotos.

Der er ingen af os, der regner med, at vi får stjålet vores mobiltelefon, taber den eller på anden vis mister den, men hvis det sker, er det godt at have en sikkerhedskopi ved hånden. En sikkerhedskopi er også god, hvis du køber en ny iPhone og vil gendanne dine data på din nye telefon.
Her kan du læse to nemme metoder til at tage sikkerhedskopi af din Apple iPhone. Samme metode kan også bruges til Apple iPad eller iPod touch.

1. Sikkerhedskopiering med iCloud

iCloud er Apples egen skytjeneste, og med denne kan du nemt synkronisere dine filer på alle dine Apple-enheder. Når du tilmelder dig iCloud, får du automatisk 5 GB lagerplads, men du kan tilkøbe dig mere og få f.eks. 50 GB for 7 kr. om måneden.

  • Sørg for, at din iPhone er tilsluttet et trådløst netværk og gå ind i indstillinger. Her skal du vælge dit navn (øverst i indstilling-menuen) og trykke på iCloud. Hvis du ikke kan finde iCloud her, bruger du sandsynligvis en tidligere version af iOS, og du skal derfor gå tilbage i indstillinger og scrolle ned, til du finder iCloud.
  • Når du har trykket på iCloud, kan du vælge ”iCloud-sikkerhedskopi” (evt. blot Sikkerhedskopi), og slå iCloud-sikkerhedskopi til. Tryk herefter på ”Sikkerhedskopier nu”.
  • Efter sikkerhedskopieringen er gennemført, kan du under menupunktet ”Sikkerhedskopier” herefter se dato og tid for den seneste sikkerhedskopiering.

Du kan vælge, at din iPhone automatisk laver sikkerhedskopier af indholdet på din iPhone i iCloud, blot du har en Wi-Fi-forbindelse, så du ikke skal tænke på at gøre det selv. Bemærk dog at iCloud-sikkerhedskopien til forskel fra en iTunes-sikkerhedskopi ikke omfatter dit iCloud-musikbibliotek og App Store-indhold (skal du gendanne din iPhone kan dette dog downloades igen via tidligere købt indhold).

2. Sikkerhedskopiering med iTunes

En anden metode er at bruge Apples iTunes-program på en Mac eller Windows-pc til at lave en sikkerhedskopiering af din iPhone. Har du købt en ny iPhone (eller iPad), så er denne metode mest optimal til at gendanne dine data på en ny enhed.
Sørg for at iTunes er opdateret og tilslut din iPhone til computeren. Du bliver evt. bedt om at indtaste adgangskode, og er det første gang din iPhone bliver tilsluttet computeren, skal du trykke ”Godkend denne computer”.

  • Hvis du bruger iTunes på en Mac, skal du herefter vælge din iPhone i Tunes. Det giver dig overblik over indholdet på din iPhone, og under menupunktet ”Resume” kan du vælge at tage en sikkerhedskopi. Du kan også se, hvornår den seneste sikkerhedskopi er blevet foretaget.
  • Hvis du bruger iTunes på en Windows pc, skal du højreklikke på din iPhone i iTunes og vælge ”Sikkerhedskopier”. Når du senere vil se sikkerhedskopien, så klik på ”Redigér” i menulinjen og vælg ”Indstillinger”. Her skal du finde fanen med ”Enheder”, hvor du kan se dine backups af iPhonen.

Se hele udvalget af iPhones her.